Скандал след Богоявление, Тагарев не поканил депутати за празника. От

...
Скандал след Богоявление, Тагарев не поканил депутати за празника. От
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Самозабравил се министър унизи парламента

Скандал след Богоявление, Тагарев не поканил депутати за празника. От Виетнам, където е на обществена визита, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков коментира тематиката. И разгласи, че е получил информация, че на ритуала в София не е имало депутати и ръководители на парламентарни групи. " Скандален е фактът, че министърът на защитата Тодор Тагарев пренебрегва Народното събрание от ритуала с бойните флагове на Богоявление. Този акт е жестоко тъпчене на българската Конституция и оскърбление на Народното събрание.
Напомням на министъра, че България е парламентарна република, а той, както и всеки министър и кабинет са назначени от Народното събрание. " Това споделя Делян Пеевски, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи в свое мнение, оповестено на фейсбук страницата на Движение за права и свободи. " Съветвам го, уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията, да я прочете доста деликатно и да осмисли доста тъкмо мястото си като представител на изпълнителната власт, като прислужник на народа.
Още повече, че тъкмо той – Тагарев плахо избяга от отговорност, като не пое нито едно значимо решение, което можеше да вземе самичък, а прехвърляше на Народното събрание да извършва евроатлантическите задължения на страната. А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място ", добавя Пеевски. Твърди, че Тагарев бил евроатлантик " единствено на думи и поза ". Настоява министърът да се яви пред Народното събрание и да изясни за какво се е стигнало до абсурда.  
" Няма да допуснем Народното събрание да бъде унижаван от един министър. Ние, парламентаристите, сме тези, които сме получили доверието на хората и ще защитим парламентарната република и конституционно открития ред на правовата страна. И няма да допуснем никой овластен да се пробва да се упражнява в лична изгода върху Конституцията, с цел да резервира персоналния си интерес ", безапелационен е Пеевски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР