Скандал се разрази на първия ред в пленарната зала докато

...
Скандал се разрази на първия ред в пленарната зала докато
Коментари Харесай

Кирил Петков и Делян Пеевски се хванаха за гушите в НС, Бойко им се смее

Скандал се развихри на първия ред в пленарната зала до момента в който Цончо Ганев говореше от парламентарната естрада. Кирил Петков и Делян Пеевски се хванаха за гушите. Между тях се развихри пикантен спор, който бе уловен от камерите.

Он парламентарната естрада течеше дебата за избор на подуправителя на НЗОК. Единствената кандидатура провокира спор в залата.

Истинският въпрос обаче е: “За какво се скараха Петков, Цонев и присъединилият се по-късно Делян Пеевски ”?

Кирил Петков се размаха оживено с ръце, до момента в който Пеевски изглеждаше очевидно гневен. Но до момента в който депутатите от Политическа партия и Движение за права и свободи се караха, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов искрено се забаляваше и даже ги даряваше с някоя и друга усмивка.

И до момента в който мъжете се караха, Корнелия Нинова излезе на трибуната… с цел да им се скара

“Целият български народ видя какво се случва тук на първия ред. Това е естественият излаз от обстановката, в която ни вкара сглобката, това напрежение явно ще ескалира. Събрахте се да разпределяте порции във властта. Размениха се такива думи, добре, че не ви чу българският народ – такива взаимни обвинявания сред Пеевски и Петков, че това не може да продължава като ръководство на страната ”, нападна тя Движение за права и свободи и Политическа партия.

“Излезте на открито и се разберете като мъже. Не викай на мен, господин Пеевски, двамата си викайте ”

“Основната виновност да стигнем до тази обстановка се споделя Борисов, който в този момент си седи. Спрете да превръщате Народното събрание в място, където се вършат покупко-продажби, разпределят се пари и порции, извиват се ръце, прави се рекет сред депутати. Излезте и се разберете като мъже. Борисов знае по какъв начин – ето, потегли на открито. Спрете да употребявате властта единствено за пари и ползи ”, настоя тя и изиска 15 мин отмора, с цел да може Петков и Пеевски да се схванат.

Извън парламентарната зала, пред публицисти, Петков изясни повода за зародилия спор. Той обаче отхвърли да показа какви са били тежките думи, които са си разменили

“Има отчет в секретното деловодството от ДАНС, който приказва против този претендент. Има подозрения за лобизъм за частни лечебни заведения. Затова ние от ПП-ДБ се разгласяваме безусловно срещу неговата кандидатура. Това е правилото, по който действаме – когато не сме съгласни, вършим всичко допустимо номинираните претенденти най-малко да нямат отчети в ДАНС ”, сподели той.

Петков уточни, че българите би трябвало да доплащат за медикаменти в лечебните заведения.

“Всички българи страдат от това, че има хора в тази система, които източват и лобират. Тези средства не отиват при българските жители, а при тези групи ”, разяснява Петков.

Още вести четете в категорията България. 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР