Скандал с румънски евродепутат избухна в Европейския парламент заради реч

...
Скандал с румънски евродепутат избухна в Европейския парламент заради реч
Коментари Харесай

Скандал с румънски евродепутат, нарече транссексуалните жени перверзни мъже

Скандал с румънски евродепутат избухна в Европейския парламент поради тирада на омразата, оповестяват румънските медии. В свое изявление на пленарна сесия на 9 май Кристиан Терхеш разказа транссексуалните дами като " перверзни мъже ".

По време на спор по отношение на утвърждението на Истанбулската спогодба и правата на дамите румънският евродепутат разяснява още, че правното признание на съществуването на транссексуални дами е " най-голямата опасност за дамите ".

Неговото изявление и това на сътрудниците му евродепутати Андерс Вистисен и Исабела Адинолфи стана мотив други трима евродепутати - Малин Бьорк, Евин Инчир и Самира Рафайела, да изискат неотложно следствие поради афектиран език.

Недоволните изпратиха писмо до ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, в което означават, че и трите изявления съставляват тирада на омразата.

“Ние сме твърдо уверени, че самият Европейски парламент би трябвало да да покаже, че не толерира този тип тирада на омразата в своята зала “, пишат евродепутатите.

Очаква се мнението на ръководителя на Екологичен потенциал. Румънският евродепутат и сътрудниците му могат да бъдат порицани и глобени с финансова санкция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР