Скандал с подправени бюлетини в монтанското село Габровница. Кандидат за

...
Скандал с подправени бюлетини в монтанското село Габровница. Кандидат за
Коментари Харесай

Скандал с надписани бюлетини: Кандидат-кмет настоява за ново преброяване

Скандал с подправени бюлетини в монтанското село Габровница. Кандидат за кмет настоява бюлетините да бъдат наново прегледани и преброени. По думите ѝ има изборни нередности и спечелилият не е спечелил почтено. 

Рекордьор е община Борован с 938 недействителни от общо 3491 бюлетини

На кметските избори в селото печели претендентът Рангел Иванов. Според другите двама претенденти това е станало посредством нарушавания

„ Невалидните бюлетини за локален кмет трябваше да се преразгледат. Купът на другия претендент Рангел Иванов не се преразгледа, не бяха изкарани и невалидните бюлетини. Зам.-председателят, който броеше, прескачаше при броенето. На над три бюлетини имаше номер 68 от невалидните, моят номер. Бяха попълнени със наследник химикал, само че в купа на Рангел, където не бяха преразгледани бюлетините, има такива с черен химикал, с автограф. Искам наново да се преразгледат бюлетините за кмет, тъй като от купа не бяха извадени невалидните “, каза претендентът за кмет на Габровница Ваня Методиева.

Видео от изборната нощ се популяризира в обществените мрежи

По думите ѝ тя е алармирала Централната изборна комисия по телефона, само че сигналите ѝ ги няма.

„ Надписване на бюлетини, неточности при боренето, писане от други хора. Оставиха си ги невалидни, не се преброиха и прегледаха отначало. Подадох сигнал по телефона, обадих за на ОИК и те споделиха „ добре “, описа и другият претендент за кмет Валентин Цонов.

Тука сме си наши момчета, стартира пропагандата за дописване на преференции

Видеозапис от изборната нощ, публикуван в обществените мрежи, демонстрира нередностите.

„ Тук ще си ги измисля… Дай да отбележим и преференции – на 120, на 104, на 111… А бе, за всичките, де, само че би трябвало да пристигна някой да оказва помощ “, се чува глас на записите в секцията.

Районната прокуратура в Монтана разпореди инспекция за осъществено закононарушение против политическите права на жителите по време на броене на бюлетините.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР