Скандал помрачи подготовката на събитие за почитане на холандските бойци

...
Скандал помрачи подготовката на събитие за почитане на холандските бойци
Коментари Харесай

Холандски военен парад забрани участието на пълни хора

Скандал помрачи подготовката на събитие за удостояване на холандските бойци от съпротивата по време на Втората международна война. Организаторите на мероприятието не разрешават на хора с наднормено тегло да вземат участие в почетния часовой към събитието, което ще бъде излъчено онлайн по националната телевизия, написа " Гардиън ".

Организаторите са упрекнати в дискриминация след десетки недоволства от хора, които желаят да вземат участие в годишното събитие в Хага.

На доброволци с наднормено тегло им е обявено, че няма да могат да вземат участие в главното събитие в Waalsdorpervlakte, където нацистите избиват 250 души от холандската опозиция.

Един от доброволците ще се занимава с кетъринга, откакто се е подготвял 6 година за присъединяване в основната част от събитието. Съпругата му е една от тези, които дадоха отговор яростно на решението.

Двуминутното безмълвие на 4 май се преглежда като най-важното възпоменателно събитие в Холандия. В почетния часовой от 12 мъже участваха някогашни бойци от съпротивата, само че в този момент са представяни от родственици и доброволци, към които ще се причислят други 3 000 души.

Секретарят на асоциация Erepeloton Waalsdorp, която провежда събитието, съобщи, че реномето на събитието е наранено от броя на участващите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР