Скандал между най-титулувания български пилот Илия Царски и организаторите, беляза

...
Скандал между най-титулувания български пилот Илия Царски и организаторите, беляза
Коментари Харесай

Отнеха състезателния лиценз на Илия Царски заради скандал на "Шипка-Дамасцена"

Скандал сред най-титулувания български водач Илия Царски и уредниците, беляза автомобилната конкуренция " Шипка-Дамасцена ". След него 18-кратният първенец остана без лиценз поради надменно държание.

Според уредниците, един от механиците на Царски е отправил закани към шефа на надпреварата поради отстраняването на екипа от втория манш. В основата на абсурда са непозволени дейности по автомобила на нерегламентирано за това място.

След като е пожелан рестарт поради злополука, Царски е трябвало да зареди гориво в предстартовата зона, само че той нарушил разпоредбите и се е отправил към бокса, където механиците с изключение на гориво, са сменили и гумите му.

Пилотът твърди, че не е указано място за зареждане, че е напуснал зоната с пилотиращ автомобил и че не е сменял гуми, а единствено ги е почистил.

" Правилата са за всички и те трябват да се съблюдават от безусловно всички. Няма значение по какъв начин се казваш и какви достижения имаш ", сподели пред Българска национална телевизия Милен Узунов, шеф на надпреварата " Шипка-Дамасцена ".

 Царски твърди, че не е сменял гумите на своя автомобил, а единствено ги е почистил.
© LAP.bg

Царски твърди, че не е сменял гумите на своя автомобил, а единствено ги е почистил.

Спортните комисари отстраняват Царски, като му лишават с изключение на първото място и спортния лиценз. Той обаче отхвърля всички обвинявания.

" Ощетен съм, тъй като ми е отнето първото място – аз съм първи в това съревнование, завоювах го. Вината е напълно на уредника, на Николай Манчев, на Милен Узунов. Всички тези хора, които са се пробвали да създадат нещо, само че то още не е дорасло да бъде част от европейското семейство. Аз им го споделих в очите и по тази причина бях осъден ", разяснява Царски.

Последното решение ще има Националният състезателен арбитражен съд, който би трябвало да отсъди отговорен ли е Царски или не.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Авто-мото (1466)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР