Ситуацията за България никак не е добра. У нас ваксинационното

...
Ситуацията за България никак не е добра. У нас ваксинационното
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов: Прилагането на трета доза ваксина ще бъде незаконосъобразно

Ситуацията за България по никакъв начин не е добра. У нас имунизационното покритие е към 20%. Това съобщи проф. Илко Гетов, представител в Европейската организация по медикаментите пред Българска национална телевизия. 

В последните 10-15 дни ние сме в равновесно състояние - сред 6, 8-10% са позитивни, само че след привършване на сезона и началото на образователната годината, нещата с позитивните проби на ковид да ескалират, посочи Гетов. 
 До края на юли: Одобряват втора Коронавирус ваксина за деца До края на юли: Одобряват втора Коронавирус ваксина за деца
Прилагането на още една Коронавирус ваксина за деца над 12 години - тази на Moderna, може да бъде позволено от Европейската организация по лекарс...

По думите му ние постоянно сме разграничени - страна на имунизираните и страна на неимунизираните, само че би трябвало обществото да бъде фокусирано върху това какви са преимуществата на имунизирането, на целия живот и естественото протичане на образователната година. 

Проф. Илко Гетов не може да взима решенията, само че в случай че учителите и личният състав са имунизирани рискът за разпространяване на болестта ще бъдат по-малък. 97% от постъпилите в болница хора с делта вид са на неимунизирани хора, уточни той.

Въпросът с третата доза е на гол търбух чифте пищови и се поставя каруцата пред коня, акцентира проф. Гетов и добави, че има разлика сред бустерна доза и трета доза от същата ваксина. Бустерната доза има за цел да усили имунитета с предстоящите разновидности на вируса, до момента в който третата доза е просто още едно боцкане от същата ваксина, разясни той. 

Когато прибавим трета доза кой ще поеме отговорността за сигурността на третата доза, в случай, че имаме данни единствено за две дози, запита проф. Илко Гетов. В момента нищо не се предлага и сега има утвърдени единствено 4 ваксини - 3 с по две дози и едно дозова ваксина, сподели Гетов. 

Според него използването на третата доза от страните ще бъде незаконосъобразно. Имаме към 2 млн. имунизирани в България, дано всеки един от тях да убеди да се имунизират останалите хора и Гетов е уверен, че следващата година март месец всички ограничения ще отпаднат дефинитивно.
 Проф. Илко Гетов: Няма данни, че смесването на ваксини основава нужния имунитет (ВИДЕО) Проф. Илко Гетов: Няма данни, че смесването на ваксини основава нужния имунитет (ВИДЕО)
Няма научни проучвания, нямаме данни и потвърждения, че при разбъркване на ваксини се основава нужния имунитет. Това съобщи в предава...

Проф. Илко Гетов посочи, че имунизацията пази индивида да не се разболява съществено и да изкара вируса с леко разположение. Няма причина да се съмняваме, че имунизациите, които са позволение за приложимост, има подозрение във връзка с тяхната резултатност и сигурност, безапелационен бе проф. Гетов. 

По отношение на лекарството против COVID-19, проф. Гетов означи, че се работи интензивно върху антивирусни медикаменти и медикаменти, които до този миг са били позволение за други болести, само че да се ползват за лекуването на коронавирусната зараза.  Ако някои си показва, че ще има лекарство в аптеките и профилактично ще си ползва лекарство срещи ковид, изрично не можем да приказва, добави проф. Гетов.

Той уточни, че следващата година се чака да има лекарство против COVID-19. Според него не би трябвало да се готвим за грипна вълна през зимата, в случай че се съблюдават ограниченията. Ние би трябвало да знаем какво се случва, в случай че към имунизацията за ковид, се добави и противогрипна, настоя проф. Гетов. 

На този стадий не се работи за една ваксина за COVID-19 и грип. 

Прочетете още по тематиката:
 По-висок е рискът да загинете при самолетна злополука, в сравнение с да ви се появят тромботични реакции от ваксина против ковид По-висок е рискът да загинете при самолетна злополука, в сравнение с да ви се появят тромботични реакции от ваксина против ковид
" По-висок е рискът да загинете при самолетна злополука, в сравнение с да ви се появят тромботични реакции от ваксина против ковид "....

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР