Ситуацията в Сливенско се нормализира, след като вчера масово родители

...
Ситуацията в Сливенско се нормализира, след като вчера масово родители
Коментари Харесай

Вълчев: Случващото се в училищата граничи с опит да се разруши образователната система

Ситуацията в Сливенско се възстановява, откакто през вчерашния ден всеобщо родители взеха децата си от учебно заведение поради сигнали, че обществените служби лишават деца от родителите им. Това е провокация и не дава отговор на истината, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев , който взе участие във форума " Образование България 2030 ", съобщи кореспондент на БГНЕС.
Вълчев добави още, че родителите са разбрали за хипотетични непозволени дейности на обществените служби от клипове, оповестени в обществена мрежа. Все още не е ясно кой стои зад разпространяването на тази дезинформация, добави министърът на обазованието.
" Има указания в учебните заведения в цялата страна. Родителите стартират да осъзнават, че са били употребявани страховете им. Били са обект на неистини и дезинформация. Става въпрос за груби операции, а това граничи с опит да се разрушат учебните заведения и просветителната система ", разяснява Вълчев.
На въпрос на БГНЕС по отношение на отсъствието на децата от учебно заведение министър Вълчев съобщи, че в идващите един-два дни няма да се пишат отсъствия на децата, както и че не се възнамерява отучване на пропуснатия образователен материал.
Той добави, че подобен опит за дезинформация и подправени вести е имало и преди дни в други градове в страната - София и Карнобат, и добави, че това не е индивидуален случай - и през 2015 година също са правени опити за дезинформация на обществеността отново по време на избори.
Както стана ясно, в последните дни от ден на ден назрява конфликтната обстановка, при която роми от разнообразни градове на страната влизат в учебни заведения преди края на образователния развой, с цел да си вземат децата. Оказва се, че ги води страхът от лишаване на малчуганите от страна на страната, а последният случай беше от през вчерашния ден, 7 октомври - в Сливен, Ямбол и Карнобат. По тематиката беседва с ромския водач от Асеновград Асен Колев, който е и член на Националния съвет по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет (МС). Той изясни, че хората са манипулирани и протичащото се може да дестабилизира страната. Асен Колев заяви също, че в Асеновград обстановката е съвсем овладяна. Целият диалог с него - четете тук!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР