Ситуацията, в която се намираме, е доста нестандартна – от

...
Ситуацията, в която се намираме, е доста нестандартна – от
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Вървим към затваряне на въглищните централи

„ Ситуацията, в която се намираме, е много ексцентрична – от позиция на това, че непримирими съперници, въпреки и вдясно, станаха сътрудници “, съобщи Калоян Паргов в предаването „ Челюсти ” по NOVA NEWS. По думите му сега се взимат непопулярни решения, които са отлагани от едно десетилетие.

„ Ясно е на всички, че вървим към затваряне на въглищните централи, това е наклонност, нужда, не мода. Въпросът е за какво го вършим стремително “, разяснява Паргов.

Зелената договорка в този момент е под ударите и рецензиите, тъй като средата се е трансформирала с ковид и войните, безапелационен е социалистът. Той изясни, че нездравословните излъчвания са тръгнали на 5 евро, а в този момент са 85 и ще порастват.  

Паргов разясни, че вотът на съмнение е естествена парламентарна процедура и има смисъл. Целта не постоянно е да се смъкна кабинет, а да се заостри фокуса върху избран проблем, който е тежък.

„ България да бъде обезпечена с електрическа енергия. България да не се трансформира от експортьор във вносител. България да намерения за тези 15 000 заети директно и непряко. Зеленият преход ще е обективен в Европа, когато се обърне внимание на всяка страна. България е в топ 4 на страните, които употребяват сила от въглища “, разясни още Калоян Паргов. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР