Ситуацията с протестите на енергетиците се влошава, вкарва се допълнителни

...
Ситуацията с протестите на енергетиците се влошава, вкарва се допълнителни
Коментари Харесай

Конкретни стъпки за решаване на кризата с енергетиците от БСП

Ситуацията с митингите на енергетиците се утежнява, вкарва се спомагателни напрежение. Заради  това подхващаме съответни стъпки за решение на рецесията.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг.

“Днес Борисов още веднъж в характерен жанр, стоешком в профил, прави препоръки и подлага на критика ПП-ДБ. Но дано не забравяме, че ГЕРБ държат ключа към решение на рецесията. С гласовете на ГЕРБ минават всички решения, препоръчани от ПП-ДБ. Предприемаме съответни стъпки. Днес внасяме искане до Росен Желязков да свика изключително съвещание на Народно събрание. Трябва да се разиска още веднъж предлагането ни да се анулира изпращането на териториалните проекти към Европейска комисия ”,  съобщи тя.

Българска социалистическа партия желаят един месец пролонгация с цел да се приказва с хората

Относно измененията в Конституцията, касаещи службите, водачът на Българска социалистическа партия разяснява, че към този момент “има сделка сред ГЕРБ и президента Радев ” службите да не се пипат, и те да бъдат назначавани както до момента – с утвърждение от страна на президента.

По-рано през днешния ден, както SafeNews писа, Бойко Борисов се оплака, че ГЕРБ са били оставени сами в пленарната зала.

“Така не може да се комуникира, това са български жители ”, съобщи водачът на ГЕРБ. “Оставиха ни в петък вечерта да пазиме Закона за енергетиката, а те отидоха на предизборна акция. В ден, в който хиляди стачкуват, в Народното събрание сме оставени сами ”, добави водачът на ГЕРБ. Според него от ПП-ДБ те са били длъжни да бъдат в Народното събрание в този миг.

Той добави, че блокадите не оказват помощ на никого.

“Искам отново да се обърна към премиера, държавното управление и миньорите: Блокирането не е излаз, тормози доста други жители ”, разяснява Борисов.

Той прикани за разговор, който да успокои напрежението.

“Ако бях министър председател, нямаше изобщо да го докараме до тук. Както виждате, не ни канят на среща. Ако някой ги поучава по този начин да споделят с ядосана общественост, не е вярно. Надали на тях им е прелестно да препятствят други български жители да пътуват и да си вършат бизнес. И както и на зърнарите им споделих да не влизат в София, по този начин се бих обърнал и към миньорите и енергетиците.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР