Ситуацията с престъпността е сериозна по места, нивата на престъпност

...
Ситуацията с престъпността е сериозна по места, нивата на престъпност
Коментари Харесай

Гешев: Българските политици да свалят розовите си очила и да видят, че има бум на престъпността

" Ситуацията с престъпността е сериозна по места, равнищата на престъпност порастват към равнища от 90-те години. Част от аргументите са справедливи - стопански, обществени и други ". Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на откриването на Общото заседание на административните ръководители на прокуратури от цялата страна.

" Надявам се българската политическа класа да смъкна розовите очила и да види това, което виждат българските жители – този взрив на престъпността. В огромната си част този взрив на престъпността се дължи на съзнателни - уповавам се да не е по този начин - политически дейности за възпрепятстване на търсенето на наказателна отговорност от лица, за които се допуска, че са направили съществени закононарушения ", сподели още той.



По думите на основния прокурор по българските пътища се води война. След разпоредена инспекция на ВАП след за положението на пътната мрежа, констатацията е, че няма автомагистрала или първокачествен път, по който да няма големи проблеми.

" Обективен фактор е, че Министерство на вътрешните работи е в комплицирана обстановка. А ние с Министерство на вътрешните работи сме скачени съдове - в случай че те не разкрият закононарушение, надлежно да ни подадат информация, няма по какъв начин да се развива наказателното произвеждане ", разяснява Иван Гешев.

Според основния прокурор в последните 4 - 5 месеца и след закриването на профилираното правораздаване няма нито една хваната проведена незаконна група за опиати. " Трябва да създадем всичко допустимо в границите на личните си пълномощия да минимизираме вредите за българските жители. А тези вреди са растеж на престъпността ", сподели Гешев.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР