Въпросът за пенсиите е решен от МС, но от друга

...
Въпросът за пенсиите е решен от МС, но от друга
Коментари Харесай

Нинова: Поскъпване на тока не трябва да има - искаме изслушване на министъра

„ Въпросът за пенсиите е решен от Министерски съвет, само че въпреки това ПП-ДБ имат законово право по нашите правила за работа на Народното събрание да желаят съвещание и то би трябвало да се свика. Ние такава позиция изразихме на Председателския съвет – макар, че въпросът е решен, съвещание би трябвало да има. Но, не е задоволително това, което оферират те. Ние направихме предложение за допълнение на дневния ред, обвързвано с оповестената информация, че се чака фрапантно нарастване на тока. Искаме чуване на министъра на енергетиката и на ръководителя на КЕВР ”.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медиите в Народното събрание през днешния ден след извършения ексклузивен Председателски съвет.

Тя стимулира предлагането на социалистите: „ Знаете, че в енергетиката е цялостен безпорядък като се стартира от корупционния контракт „ Боташ ”, по-късно – през новата технология в АЕЦ „ Козлодуй ”, износът на въглища в Сърбия – пазаруване след това на сила оттова. Сглобката и служебните кабинети разрушиха цялата енергетика и не може в този момент бедният народ да им заплаща кражбите и далаверите ”, уточни Нинова.

„ Имаме и информация, че и „ Топлофикация ” е поискала нарастване – внесли са две претенции, едно на една цена, друго на друга, никой не знае какво се случва. И внезапно от 1 юли ще принудят хората да заплащат с толкоз огромно нарастване силата. Това за нас е неприемливо ”, добави водачът на Българска социалистическа партия към причините за чуване на енергийния министър и ръководителя на КЕВР.

Българска социалистическа партия упорства за това чуване, с цел да се вземе отговорно решение на всевъзможни равнища и институции: " Увеличение на тока не би трябвало да се позволява ”, безапелационна бе Нинова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР