Ситуацията с пандемията налага да се предприемат нови мерки. Натискът

...
Ситуацията с пандемията налага да се предприемат нови мерки. Натискът
Коментари Харесай

Доц. Кунчев с подробности: Ще има ли строг локдаун у нас?

Ситуацията с пандемията постанова да се подхващат нови ограничения. Натискът върху лечебните заведения е огромен. Крайното решение за новите ограничения ще бъде оповестено в идващите дни. Това съобщи държавният основен здравен контрольор и член на НОЩ доцент Ангел Кунчев след среща на здравните управляващи при министъра на опазването на здравето по отношение на усложнената епидемиологична конюнктура в страната. 

„ Конкретно решение се написа сега. По-строгите ограничения ще вклщчват затваряне на търговски центрове, заведения, учебни заведения и детски градини в София и в София област ", разясни той.

 

По думите му то ще се чуе по време на постоянния брифинг на здравния министър в четвъртък. 

„ Най-вероятно ограниченията ще влязат в действие от събота в София и в понеделник в цялата страна. Имаме още 2-3 дни за доуточняване. Така, че да можем да овладеем пика, който чакаме в идващите две седмици “, съобщи доцент Кунчев.

Той уточни, че евентуално към този момент е назрял моментът за национално решение по отношение на разпространяването на пандемията от COVID-19.  „ Не се разисква ограничението на придвижването сред обитаемоте места, тъй като се видя, че това не работи “, сподели още държавният основен здравен контрольор. " Основното, което целим, е да избегне опцията за предаване на вируса. За всички към този момент е ясно, че той се предава по-лесно и на по-малки възрасти ", увери членът на НОЩ. 

Той разяснява и страничните реакции при имунизирани против вируса по този начин: " Все още цифрите се наблюдават, само че вълната е заляла съвсем цялата страна ", изясни той. Относно случай в Благоевград с умряла жена, Кунчев изясни, че към момента се прави изследване дали има връзка с имунизацията.

" Всичко, което проучим на наше равнище, го изпращаме на Европейската организация по медикаментите, с цел да се вземе най-точното решение. Когато има случай на нежелана реакция, според от аутопсията, ние набираме съответните специалисти в региона, с цел да дадат способеното си мнение, което лишава време. Решението ще е общоевропейско дали може да се употребява тази ваксина и от кой миг може да кажем, че е безвредна. Дотогава тя няма да се употребява ", разясни той.

В момента се изследват 3-4 случая на прояви на тежки реакции след имунизация против ковид , доави държавният здравен инспектор.

Oт през днешния ден столичните лечебни заведения усилват леглата за пациенти с COVID-19 с нови 20%, откакто бе преминат прага от 600 инфектирани на 100 000 души.

През последните дни се следи растеж на новите случаи на COVID-19 в цялата страна. Данните за последното денонощие демонстрират 4637 новодиагностицирани с ковид в страната. Като в София област са 117, а в София град – 1116 души за последните 24 часа
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР