Ситуацията с пандемията е скучна. Омикронът получава шамар след шамар.

...
Ситуацията с пандемията е скучна. Омикронът получава шамар след шамар.
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Дифузното разпространение в страната полека спира

Ситуацията с пандемията е скучна. Омикронът получава пестник след пестник. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.98. Обхватът на болестта се свива. Свиването се чака да продължи. Това написа във Facebook профила си математикът проф. Николай Витанов.

Основното за това число: значимото е цената му да е под 1. Тогава обсега на болестта се свива. Може 0.999 да е, отново се свива. Значи - стойност под 1 - добре, стойност над 1 - не е добре. Днес цената е под 1, значи нещата са добре.

Няма супер пожар. Броят на новите случаи спада. Откога не сте виждали към 500 нови случая дневно? Очакванията са спадът да продължи.

Няма претъпкани лечебни заведения. Леглата, планувани за К-19 пациенти ще не престават да понижават, с цел да може съответните интензивни и неинтензивни кревати да се употребяват за лечение и на други заболявания.

Няма цялостен локдаун. Няма и да има. Има периоди за рухване на зеления документ.

Учениците вървят на учебно заведение, заболеваемостта не се подвига.

Максималната смъртност дневно през тази вълна е най-малката за всичките 4 огромни талази, през които мина страната.

Пристигането на украинци съставлява прочут риск за повишение на заболеваемостта.

Варна излезе от Етап 3 от новия проект за битка с К-19. Две области към този момент не се в алената зона. Два района са към този момент в зелената зона. Става дума за две разнообразни карти, тази с районите е на осведомителния портал. Виждате, че и на картата на риска виолетовото към този момент е отстъпило много. И ще продължи да отстъпва. Дифузното разпространяване в страната бавно стопира.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР