Ситуацията продължава да се влошава. Собственикът на компаниите X, Tesla

...
Ситуацията продължава да се влошава. Собственикът на компаниите X, Tesla
Коментари Харесай

Илън Мъск отново алармира: „Ако раждаемостта продължи да намалява, човешката цивилизация просто ще изчезне“

Ситуацията продължава да се утежнява.

Собственикът на фирмите X, Tesla и SpaceX Илън Мъск съобщи, че „ в случай че раждаемостта продължи да понижава, човешката цивилизация просто ще изчезне “.

Той уточни внезапния спад на раждаемостта в страните по света и реагира на последните данни за раждаемостта от Центъра за надзор на болесттите (CDC). Тя е спаднала до 1,61 деца на жена.

Това е даже по-малко, в сравнение с през 2020 година по време на Коронавирус пандемията, когато е имало 1,63 деца на жена, съгласно CDC. Интересното е, че в Съединени американски щати, Япония, Южна Корея и Европа продължава да се следи забележителен спад.

Илън Мъск предизвестява, че това води до „ демографски срив “ и че страните ще „ опустеят и ще западнат “. „ Рекордно ниската раждаемост води до демографски срив в Европа и до още по-бърз демографски срив в огромна част от Азия. По-конкретно в Китай и Япония. Имиграцията в Азия е ниска, тъй че няма „ заменяне “, а страните просто се свиват “.

„ Ако обстановката не се промени, всички страни на Земята с ниска раждаемост ще се опустеят и ще западнат, тъкмо както се е случило с от дълго време изчезнали цивилизации “

казва още Илън Мъск.

Но същата статистика демонстрира, че в най-бедните и западнали страни, както и в някои малцинствени групи, раждаемостта продължава да е висока. Много учени и и откриватели започнаха да се питат, кой в действителност ще остане.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР