Ситуацията показва положителна тенденция към спад. Това съобщи в неделя

...
Ситуацията показва положителна тенденция към спад. Това съобщи в неделя
Коментари Харесай

КНДР твърди, че болните от треска намаляват

Ситуацията демонстрира позитивна наклонност към спад. Това заяви в неделя Корейската централна новинарска организация (KCNA).

Световните специалисти считат тази " тресчица " за коронавирусна зараза.

По данни на Държавния щаб за попречване на изключителни обстановки и епидемии в събота са регистрирани 186 090 случая - понижение с 32 хиляди 940 случая спрямо петък, както и 299 180 възстановили се (увеличение от 17 830). Един болен е умрял.

Общо 67 души са умряли до момента от заболяването по време на епидемията.
 Байдън: Северна Корея не отговори на предлагането ни за доставка на ваксини за COVID-19
Байдън: Северна Корея не отговори на предлагането ни за доставка на ваксини за COVID-19

Близо 2,5 милиона души са се разболели от " тресчица " в Северна Корея

Общият брой на случаите на тресчица от края на април доближи 2 милиона 646 хиляди 730 души, от които над 2 милиона 067 хиляди 270 (78,1%) са се възстановили, а минимум 579 хиляди 390 (21,89%) са на лекуване.

В известието на организацията се отбелязва, че управляващите са подхванали ограничения за разпространяване на храни и медикаменти във всички райони на страната, за подкрепяне на разпространяването на медикаменти и проучване на популацията, пенсионирани военни лекари, студенти и преподаватели от медицински учебни заведения, общо - повече от 1 милион хора бяха забъркани.
 Пандемията не отстъпва в Северна Корея
Пандемията не отстъпва в Северна Корея

Близо 2,5 млн. души са заболели

Припомняме, че ден по-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че Северна Корея не е дала отговор на предлагането на Съединени американски щати за ваксини против COVID-19.

" Предложихме ваксини освен на Северна Корея, само че и на Китай и сме подготвени да го създадем неотложно ", сподели американският президент. Той добави, че към момента няма отговор от страна на КНДР.

Изолираният режим на Северна Корея преди този момент отхвърли предложенията за ваксини от Covax, световната скица за шерване на ваксини, и от Южна Корея, както и съгласно известията отхвърли други предложения.

Режимът твърди, че сполучливо е запазил Covid отвън страната, като е запечатал границите й, макар че специалистите считат, че вирусът участва там от известно време.

Държавните медии предложиха медикаменти като билков чай, гаргара със солена вода и приемане на болкоуспокояващи като ибупрофен, до момента в който водачът на страната Ким Чен-ун упрекна чиновници в погрешно систематизиране на национални медицински запаси.

Китай също се бори да овладее вълна от инфекции от мощно излъчвания вид на Omicron, като десетки милиони хора са под някаква форма на блокиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР