Ситуацията около границата на Украйна и Русия поражда напрежение на

...
Ситуацията около границата на Украйна и Русия поражда напрежение на
Коментари Харесай

Американски дрон е засечен да следи руските военни в Крим

Ситуацията към границата на Украйна и Русия поражда напрежение на каквото не сме били очевидци от зимата на 2015 година От края на март наоколо до източните граници на постсъветската република са струпани тежко въоръжение и съветски военни елементи с бройка 40 000 души. Още толкоз бяха трансферирани в Крим по моста, построен от Москва през Керченския проток.

ТАСС оповестява, че американски стратегически безпилотен аероплан Global Hawk е направил разузнаване наоколо до кримските граници, като се базира на данни на Flight Radar.

Дронът е прелетял над Черно море на височина към 16 километра.

По това време на полуострова се е правила планова контролна инспекция на бойната подготвеност на армията на база резултатите от зимния интервал на образование. Мястото е подготвителната площадка " Опук " - на 60 километра от Феодосия и на 40 километра от Керч, предава ТАСС.

Западът упреква Москва в ескалация на експанзия покрай Украйна и ускорява наличието си в морето, а също по този начин по-често патрулира от въздуха.

Русия пък неведнъж акцентира, че те реалокират военните си сили на лична територия и по свое убеждение. Според прессекретаря на президента Дмитрий Песков това не заплашва никого и не трябва да тревожи никого.

В същото време се разбра, че Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия е задържала съветски жител в Севастопол, който е предавал информация за активността на Черноморския флот на Украйна. Образувано е дело за държавна измяна, оповестяват от ФСБ, представени от ТАСС.

" В Севастопол е арестуван съветски жител, който целеустремено събира и предава на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна информация, представляваща държавна загадка за активността на Черноморския флот. Изтичането на такава информация може да навреди на отбранителната дарба в чужбина ", се споделя в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР