Ситуацията около бившия киргизстански президент Алмазбек Атамбаев остава неясна, след

...
Ситуацията около бившия киргизстански президент Алмазбек Атамбаев остава неясна, след
Коментари Харесай

Сагата Атамбаев още не е решена

Ситуацията към някогашния киргизстански президент Алмазбек Атамбаев остава неразбираема, след противоречащи си медийни информации по отношение на протичащото се с него, съобщи БГНЕС.
Снощи стана ясно, че е изработен опит той да бъде задържан, само че негови последователи стопираха силите за сигурност. Сега Радио " Свободна Европа " заяви, че киргизките специфични сили са се изтеглили, откакто при битката бяха ранени 52 души, а 1 почина. Информацията гласи, че изтеглянето е реалност, тъй като последователите на Атамбаев са се съгласили да освободят шестимата членове на спецотряда, които бяха взети за заложници по време на щурма против резиденцията през миналата нощ.
Последва обаче друга информация - че е почнала нова офанзива против резиденцията на Атамбаев. Твърдението е на депутата Ирина Карамушкина, която е един от поддръжниците на експрезидента, представена от Агенция Франс Прес. По думите ѝ към хиляди офицери са се присъединили в възобновената офанзива. Около хиляда поддръжници на експрезидента пък отбраняват резиденцията в село Кай-Таш, ситуирано наоколо до столицата Бишкек. " Те ще отбраняват някогашния президент до края ", безапелационна е Карамушкина.
На 20 юни киргизкият парламент внесе в прокуратурата лист с обвинявания против някогашния президент Атамбаев, направен от специфична парламентарна комисия. Надзорният орган излезе със умозаключение, че някогашният президент може да бъде забъркан в корупция при модернизацията на Топлоелектрическа централа в Бишкек и в други противозаконни дейности. Ако съдът откри Атамбаев за отговорен, той може да бъде наказан на пожизнен затвор. Самият Атамбаев назова обвиняванията на парламентаристите " неуместни " и сподели, че е чист пред народа и е подготвен да дава отговор за всичките си дейности като президент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР