Ситуацията не е по-опасна, отколкото през март месец, когато чакахме

...
Ситуацията не е по-опасна, отколкото през март месец, когато чакахме
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Една епидемия се бори с 3 неща...

Ситуацията не е по-опасна, в сравнение с през март месец, когато чакахме 0-вия пациент. 10-месеца по-късно популацията и здравната система се научи какво би трябвало да се прави. Това съобщи ръководителят на УС на БЛС доктор Николай Брънзалов в телевизионно изявление във връзка 8-те потвърдени случая на новия английски вариант на ковид у нас.

„ Аз съм по-голям оптимист за протичане на епидемията в България, в сравнение с във Англия. В България няма толкоз доста придвижване, не са смесени толкоз доста етноси “, изясни повода за разликите той.

По думите му не би трябвало да се фокусираме единствено в епидемията. „ Има доста други неща, с които жителите би трябвало да се оправят. Искам да сложа един акцент на всички хронични болести, които екзацербират и се постанова по-специална грижа. Не всичко е Коронавирус “, уточни той.

„ Пациентите се опасяват да посещават здравните заведения, а техните положения постановат да се наблюдават “, добави той.

Д-р Брънзалов разяснява и затворените заведения и готвения митинг.

„ Никой в НОЩ не желае заведенията да се затварят просто ей по този начин. Това се постанова от статистиката. Но по кое време ще отпаднат и ще се разхлабят ограниченията зависи от цифрите. Трябва да се убедят хората, че имунизацията е единственото оръжие, което би трябвало да се употребява. В бъдеще тя ще бъде усъвършенствана “, съобщи той.

„ Една зараза се бори с 3 неща – ограничения, ваксина и медикамент. Досега не сме стигнали до миг, в който да използваме медикамент. Лечението е симптоматично “, посочи медикът.

По думите му по отношение на Инвермектина нещата към момента са в изследователски режим. „ Това е медикамент, с който се лекуват паразити. До прочут интервал беше единствено за външна приложимост, по-късно получи позволение да се ползва и перорално. Има изявления от сътрудници в Испания, по-късно и Бангладеш.

Трябва да се направи изследване, където даже лекарите да не знаят дали дават плацебо или лекарство, да се направи разбор и да се разбере по какъв начин тъкмо работи. Има изявления, че работи добре, само че към момента не мога да кажа изрично, че лекува “, съобщи той.

По отношение за забавените доставки на имунизациите против Коронавирус, той разяснява: „ Нещо им стана табиет на тези фирми-производителки да забавят количеството. Хубавото е, че България е на квотен принцип. Надявам се, че всеобщата имунизация ще стартира март – април “.

„ На мен ми е сложена и втората доза от имунизацията преди няколко дни. Даже си изкарах електронен документ, че ми е сложена. Нямам никакви странични резултати. Статистиката демонстрира какъв брой малко са пациентите с постваксинални признаци.

Търсенето на ваксини в международен мащаб е доста огромно и тъкмо в магазин да се избира коя тъкмо ваксина да си сложим, няма да може по ред аргументи. В бъдеще несъмнено ще стане по този начин, само че все още обстановката не е такава “, изясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР