Ситуацията на гръцко-турската граница се очаква да се влоши, оценява

...
Ситуацията на гръцко-турската граница се очаква да се влоши, оценява
Коментари Харесай

Поверителен доклад на Фронтекс: На турско-гръцката границата ще става все по-лошо

Ситуацията на гръцко-турската граница се чака да се утежни, прави оценка европейската гранична организация Фронтекс в конфиденциален отчет, оповестен от немския вестник " Велт ", заяви в електронното си издание " Катимерини ". Фронтекс чака всеобщ приток на мигранти към Гърция след отварянето на границите от Турция.

В отчета, предопределен за политическите органи на Европейски Съюз, се споделя, че би било мъчно да бъдат спрени всеобщи потоци от хора, които са пътували дотук, тъй че " натискът през идващите дни се чака да се ускори, даже и в случай че турските управляващи работят по метод да предотвратят прекосяването на границата ".

Според Фронтекс една от аргументите за последните процеси са и обществените медии. " Новините, които се разпространиха там " усилват вероятността за всеобщо напредване от Турция към границите на Европа, се споделя в отчета.

Сблъсъци сред мигранти и полицията на гръцкия остров Лесбос

Ново напрежение избухна през днешния ден в бежанския лагер Мория на гръцкия остров Лесбос, заяви АНА-МПА. Около 500 претенденти за леговище по незнайни досега аргументи са тръгнали от лагера за да доближат до град Митилини. Край лагера те са били спрени от сили на специфичните елементи за битка с всеобщите вълнения, против които мигрантите почнали да хвърлят камъни. Полицията дала отговор със сълзотворен газ и зашеметяващи гранати.

Събралите се мигранти към този момент отхвърлят да се върнат в лагера.

Тази заран на Лесбос от Турция са пристигнали пет лодки с общо 200 мигранти на борда. На Хиос са пристигнали към 70 души, а на Самос - към 50.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР