Ситуацията ми изглежда странна. Излиза се от принципите в парламентарната

...
Ситуацията ми изглежда странна. Излиза се от принципите в парламентарната
Коментари Харесай

Нинова след срещата с Валери Симеонов: Имаме нова ситуация – търсят се плаващи мнозинства

„ Ситуацията ми наподобява странна. Излиза се от правилата в парламентарната страна. Не се излиза като предложение от Министерския съвет, а всяка партия от ръководещото болшинство потегля със независими законодателни огромни стратегии и търси плаващи болшинства. Това е нова обстановка “. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след срещата си с вицепремиера и водач на НФСБ Валери Симеонов.

Според нея в ръководещата коалиция не могат да се схванат между тях. И всяка партия потегля със лични законопроекти да търси поддръжка. „ Това не е обикновено “, акцентира Нинова. Тя е безапелационна, че тези срещи не трансформират с нищо позицията на Българска социалистическа партия за оставка на този кабинет, като подобен, който се е провалил и води България към неприятно. Председателят на Българска социалистическа партия напомни и позицията на партията, че е подготвена да беседва с всички по тематиките за национална сигурност, демография, обучение и опазване на здравето.

По време на срещата Валери Симеонов е показал четири законопроекта. „ Два от тях беше показал преди срещата, само че през днешния ден ни изненада, като даде още законопроекти. Това е съвсем една мини управническа стратегия по доста значими въпроси за страната “, добави водачът на левицата. Тя изясни, че Симеонов не желае да беседва с Движение за права и свободи и е потърсил подпомагане от Българска социалистическа партия да показа неговите законопроекти пред тях. „ Поехме този ангажимент. Ще поканя Движение за права и свободи на диалози и ще им показва тези законопроекти “, сподели още Нинова.

„ Промените в Закона за хазарта ще ги подкрепим. Но би трябвало да си определим политиките и целите. Не е разумно за детски храни, самун и книги да се заплащат едни налози, а хазартът да бъде омекотен. Ако като страна сложим хазарта пред това- да си отглеждаме децата и да се се грижим за възрастните хора, както и цените на медикаменти, това е чудноват избор “, разяснява Корнелия Нинова. Тя е предложила да се намерения за хазартната политика, като цяло, а да не се вършат обособени промени.

„ За Закона за тютюнопушенето ще оставим депутатите да гласоподават по персонална преценка. Но по време на разискването установихме, че гласовете са разпределени съвсем на половина “, уточни Нинова. Тя съобщи, че в допълнение ще бъде прегледан и Законът за устройство на територията и Закон за локални налози и такси. „ Ще ги разгледаме, ще ги обсъдим и на последващи срещи ще му обявим решението си “, сподели още Корнелия Нинова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР