Тази седмица представители на благотворителни организации изразиха безпокойство заради затварянето

...
Тази седмица представители на благотворителни организации изразиха безпокойство заради затварянето
Коментари Харесай

ООН алармира: Помощта в Газа може да спре до дни

Тази седмица представители на благотворителни организации показаха безпокойствие поради затварянето на граничните пунктове " Рафах " и " Керем Шалом ", през които към този момент не минават помощи и хора на фона на военната интервенция на Израел в град Рафах, където са се подслонили към 1 милион разселени палестинци.

 

Израелската войска уточни, че лимитираната интервенция в Рафах цели да ликвидира бойци на Хамас и да унищожи инфраструктура, употребена от терористичното коренно формирование.

 

" В продължение на пет дни нито гориво, нито съвсем никаква филантропична помощ не са влизали в линията Газа " и ние използваме безусловно последните останали ресурси, означи старши координаторът на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) за изключителните обстановки в линията Газа Хамиш Иънг.

 

" Това към този момент е голям проблем за популацията и за всички филантропични (организации), само че в случай че не бъде отхвърлен, в границите на няколко дни неналичието на гориво може да докара до прекъсване на филантропичните интервенции ", посочи той на онлайн брифинг.

 

През последните пет дни от Рафах са избягали повече от 100 000 души, добави Иънг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР