Родителите, чиито деца са приети на първо класиране, трябва да

...
Родителите, чиито деца са приети на първо класиране, трябва да
Коментари Харесай

12 хиляди деца в София без място в детска градина

Родителите, чиито деца са признати на първо класиране, би трябвало да ги запишат от 13 до 23 май. Веднага по-късно - на 23 май ще бъдат оповестени и резултатите от второ класиране, оповестява Dariknews.

 

Свободните места за второ класиране са около 3 000.

Поради нуждата от техническо време за качване на данните от класирането, родителите ще могат да видят дали детето им е признато малко по-късно. Очаква се следобяд родителите да схванат резултатите. Независимо дали детето е признато или не - всички ще получат мейл. 

 

Родителите е належащо да вкарат настоящи адресни данни, да заявят преимущества по критерии в профилите и да аплайват за присъединяване в първото класиране, което ще се извърши на следващия ден, 10 май, под цивилен надзор. От общината припомнят на родителите, че времето на основаване на кандидатурите не оказва въздействие при класирането на децата.

 

След завършило строителство в интервала май 2023 година - април 2024 година на нови здания на детски градини и разширения на съществуващи, са оповестени 503 нови места в 20 нови групи на пет детски градини. В тях към този момент са признати деца на настоящи класирания и те посещават детска градина, осведомиха през април от Столичната община (СО).

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР