Били са обсъдени темите за статута на лечебното заведение, а

...
Били са обсъдени темите за статута на лечебното заведение, а
Коментари Харесай

Звено в здравното министерство ще отговаря за Националната детска...

Били са разисквани тематиките за статута на лечебното заведение, а също транспортната съгласуваност и опциите за достъп до бъдещата постройка. Поставен е и въпросът за кадровата обезпеченост на Националната детска болница, съобщи Българска национална телевизия.

 

В началото на седмицата след среща в Министерския съвет стана ясно, че до края на май в Горна баня стартира разчистването на терена от старите постройки.

 

" Стигнахме до мнението, че би трябвало да има това, което сме желали и преди - група от хора от другите дирекции на министерството, които имат касателство към този развой, цялостния, освен построяването, само че и обезпечаването на фрагментите, правните въпроси, да бъдат групирани със заповед на министъра и това да улесни нашата работа и това да бъде под шапката на някой от отрасловите зам.-министри ", съобщи проф. Иван Литвиненко, ръководител на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница.

" От Министерство на здравеопазването ни увериха, че имат добър разговор със Столична община, че Столична община спомага напълно за обезпечаване сега на организация на придвижването за достъп до терена, с цел да може да стартира разрушаването на постройките и има стартират разговор, в границите на който да се обсъдят другите прболеми, свързани и с реконструкцията на Околовръстното, и с организацията на вътрешнокварталното придвижване в Горна баня, обвързвано с построяването на новия обект ", сподели Надежда Цекулова, член на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница.

 

Днес Министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева се срещна с представители на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница.

 

„ На първо място държа да Ви уверя, че гледаме в една посока – да бъде направено всичко належащо България най-сетне да има Национална детска болница. Поканих Ви на тази среща, с цел да обсъдим най-належащите въпроси, както и бъдещата връзка сред Министерството и Съвета “, уточни доктор Кондева.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР