Ситуацията - емоционална, политическа, психологическа, в която възникна този парламент,

...
Ситуацията - емоционална, политическа, психологическа, в която възникна този парламент,
Коментари Харесай

Харалан Александров: Големият риск е конфликтът да напусне парламента и да се прелее на улицата

" Ситуацията - прочувствена, политическа, психическа, в която породи този парламент, се е трансформирала трагично. Ежемесечните проучвания на доста огромна група социолози демонстрират тъкмо това ".

Това сподели пред БНР общественият антрополог доцент Харалан Александров.

По думите му съществува нова обстановка и тя е отразена в тази рецесия, през която минава сега към този момент единствено парламентарната система.

" Останалите институции наподобяват незасегнати, те са по-скоро въвлечени. Надявам се да удържат. Големият риск е спорът да бъде изтърван, т.е. да напусне рамките на парламентарния спор и да се прелее на улицата. Рискът да имаме още едно протестно лято е доста висок, то към този момент стартира да се случва, " изясни той.

Според обществения антрополог рецесията е тръгнала още от митингите през 2020 година, които са изглеждали по-симпатични и са носели повече вяра, в сравнение с тези сега.

" Сега е идната фаза на процеса на крах, който стартира преди 2 години.... Тогава бяха за смяна, а в този момент са за оцеляване, " изясни общественият антрополог.

Доц. Александров акцентира, че хората се нуждаят от мощно водачество, тъй като доста паники са се натрупали.

" Някой, който да ги успокои, да им даде посока, да удържи паниките и да ги структурира в някакво целеустремено деяние, само че това не се вижда на терена. Това е огромният неуспех на това ръководство - то не можа да предложи удържаща рамка, а предлага красиви лозунги, " изясни общественият антрополог.

" Предвид доста трагичното привършване на престижа на премиера Кирил Петков и шеметния срив на неговата поддръжка си коства да бъде направено изпитание да бъде заменен от мястото на министър-председател ", счита доцент Харалан Александров.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР