Ситуацията е по-особено. Ако президентът не се съгласи вие да

...
Ситуацията е по-особено. Ако президентът не се съгласи вие да
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Зам.-министърът на електронното управление се „самосготви“

„ Ситуацията е по-особено. Ако президентът не се съгласи вие да измененията закона и да се назначава ръководител на ДАНС с решение на Народното събрание, само че по тази причина се изисква единодушието на ГЕРБ. “Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime специалистът по национална сигурност Тихомир Безлов.
Първоначално Кирил Петков сподели, че не може да се продължи без промяна в службите, само че след изборите тематиката към този момент не стоеше по този метод. Очевидно ще вървят договаряния.
Тихомир Безлов, специалист по национална сигурност

„ Не виждам някаква идея за промяна в службите. Стои остарелият проблем, че вие би трябвало да имате лоялни хора отпред на службите, с цел да не ви „ сготвят “. Заместник-министърът на електронното ръководство се самосготви “, разяснява Безлов.
Заместник-директорът на ДАНС направи нещо, което е надалеч оттатък лоялното и обикновено държание.
Тихомир Безлов, специалист по национална сигурност

„ Той не просто изпрати отчета на ДАНС, само че виждаме, че там няма някакви трагични изказвания, че изборите са компрометирани и така нататък Описано са нарушаванията на зам.-министъра, на който му е казано да не снима, само че той е траял да го прави “, уточни Безлов.

По думите му е естествено опозицията да употребява случая, с цел да насочи офанзивите си против кабинета.

Според Безлов ролята на президента при определянето на шефа на ДАНС няма по какъв начин да бъде заобиколена. 

„ По време на последния кабинет на ГЕРБ Борисов има три оферти за основен секретар, които президентът отхвърля и се съгласява чак на четвъртото “, даде за образец той.

„ Опозицията намира някаква тематика и я поставя на масата, тествайки сплотеността на подкрепящата държавното управление обединението. Очевидно е, че има напрежение сред ГЕРБ и ПП-ДБ “, означи Безлов.

„ ГЕРБ знаят, че при едни нови избори ще се получи долу-горе същата картина “, счита той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР