Ситуацията е опасна. Можеше да бъде много по-зле, ако си

...
Ситуацията е опасна. Можеше да бъде много по-зле, ако си
Коментари Харесай

Весела Чернева: Важно е Израел да покаже възможност и воля да се отбранява

Ситуацията е рискова. Можеше да бъде доста по-зле, в случай че си спомним по какъв начин изглеждаше температурата на диалога преди към седмица. Наземната интервенция на Израел продължава да се бави. Големите старания на интернационалната общественост да охладят пристрастеностите, да има целеполагане, в което животът на цивилните да е преди всичко, наподобява, че тези старания дават резултат. Това сподели в изявление за предаването „ Денят онлайн “ специалистът по интернационалните връзки Весела Чернева.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 682
" Ако " Хамас " продължат да освобождават заложници, то това може да смекчи ответния удар. За Израел в тази мощно враждебна среда, в която съществува, е значимо да покаже опция и воля да се отбранява. За една демократична страна интернационалното право и цивилното население имат значение. За една терористична формация е тъкмо противоположното – те употребяват цивилните като живи щитове ", добави тя и предвижда, че това ще е последният кабинет на Бенямин Нетаняху след дългогодишното му ръководство. 

Чернева счита, че Шенген ще претърпи промени и България и Румъния би трябвало да са част от този диалог. " Смята се, че сред 2 и 5% са мигрантите, които минават през България и финишират в Австрия. Опитваме се да убедим Австрия, че това е проблем, който няма доста общо с фактическото положение на нещата.Това е много дребен %, поради огромния залог за блокирането на България за приемане в Шенген. Идеята е да се доближи до оптимално аудитория, с цел да може българската теза да бъде чута. Тя е доста разумна. Българският министър председател споделя, че има стопански изгоди за Австрия, в случай че България и Румъния бъдат признати в Шенген. Вътрешните граници на Европейски Съюз сега наподобява, че са още веднъж вдигнати на доста места. Това е знак, че Шенген като зона на свободно напредване ще претърпи промени. България и Румъния би трябвало да са част от този диалог: по какъв начин да се пазят външните граници на Европейски Съюз, по какъв начин да се отстоява дружно на натиска на тези граници ", акцентира тя. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР