Ситуацията е изключително динамична. Ние сме в пик на епидемията

...
Ситуацията е изключително динамична. Ние сме в пик на епидемията
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: Трябва да се научим да живеем с COVID-19, но и да го контролираме

Ситуацията е извънредно динамична. Ние сме в пик на епидемията на COVID-19. Възприе се правилото според от заболеваемостта да се подхващат нови ограничения. Това съобщи лидерът на листата на Политическа партия ГЕРБ в Смолян Даниела Дариткова в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

" Подобно деяние се постанова, тъй като натискът върху лечебните заведения е огромен ", изясни тя.

При предходните пикове на инфекцията в Европа, в България пристигна с малко забавяне. Това се следи и в този момент. Трябва да се научим да живеем с вируса и да го направляваме, уточни водачът на ПГ на ГЕРБ в Народно събрание.

„ Не разбирам какво съответно оферират от Българска социалистическа партия и по какъв начин биха се справили с рецесията. В учебните заведения занятия се спираха, тъй като огромна част от личния състав се разболя. Те бяха и една от предпочитаните групи за имунизиране против COVID-19. Виждаме, че рецесията може да бъде овладяна, посредством прецизно съблюдаване на защитните ограничения, добра персонална хигиена и дейна имунизация. При подобен огромен брой на болни, такава ограничаваща мярка, която се предлага, би лимитирала болестта “, безапелационна е тя.

Здравната система се оправя към този момент цяла година с пандемията. Големият брой на болничните кревати у нас, се оказа плюс в тази обстановка. Грижата би трябвало да е на всички равнища на системата. Важно е пациентите, което се нуждаят от болнична грижа, да стигат навреме там. В момента към момента лечебните заведения имат потенциал. Виждаме, че всяко едно лечебно заведение единствено обезпечава неналичието на фрагменти, като притегля хора от други отделения. Заболяването има две седмици инкубационен интервал, което допуска, че пикът ще е в идващите две седмици, предизвести Дариткова. Тя акцентира, че към този момент сме по-подготвени за пандемията.

„ Колегите се оправят. Предизвикателството е към цялата система и единствено обединените ни старания ще ни оказват помощ да се оправим “, има вяра тя.

" Във всеки един район има равнища на здравно обслужване. Инвестициите, които са направени през последните години в опазването на здравето са невиждани. Инвестираме в това да се обезпечи добра здравна помощ във всички райони и ще продължим в тази посока ", изясни Дариткова. Тя уточни, че е почнала да работи система за следене на пациенти с COVID-19, както и системата за издаване на електронни предписания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР