"Ситигруп" планира да открие платформа за електронна валутна търговия и

...
"Ситигруп" планира да открие платформа за електронна валутна търговия и
Коментари Харесай

Ситигруп стъпва на валутния пазар в Сингапур

"Ситигруп " възнамерява да открие платформа за електронна валутна търговия и котировки в Сингапур. Системите ще оказват помощ за нарастването на ликвидността на най-големия азиатски валутен пазар. Сингапур ще стане четвъртият център за валутна търговия на "Сити " след Ню Йорк, Лондон и Токио, гласи оповестеното на 11 март публично известие на банката.

Търговската платформа, която ще проработи през четвъртото тримесечие, ще обслужва покупко-продажби spot (за неотложен валутен трансфер) на 23 валути, в това число и от Г-10. Системата на "Сити " се чака също да покрива и 13 парични единици на разрастващи се пазари, позволяващи физическа доставка. Тя ще обгръща и логаритми за котиране на покупко-продажби за лична сметка и за хеджиране, посредством които клиентите на банката ще могат да подписват покупко-продажби. В допълнение към валутите платформата ще разрешава и търговията на злато и сребро.

Планираното уголемение на активността на "Сити " би трябвало да инжектира по-голяма ликвидност на валутния пазар в Сингапур, който през 2016-а оглави азиатската ранглиста по междинен размер на подписаните покупко-продажби за един ден на стойност 517 милиарда щ. $, по данни на Банката за интернационалните разплащания. През същата година междинният дневен оборот на валутния пазар в Хонконг е бил 437 милиарда $, на Япония - 399 милиарда $, на Австралия - 121 милиарда $, на Китай - 73 милиарда $, и на Южна Корея - 48 милиарда $.

"Сити " е била петата по пазарен дял компания за валутна търговия през предходната година след "Джей Пи Моргън ", "Ю Би Ес ", XTX Мarkets и "Бенк ъф Америка ", по данни на "Юромъни инститюшънъл инвестър ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР