Системното запушване на канализацията и избиването на мръсните води в

...
Системното запушване на канализацията и избиването на мръсните води в
Коментари Харесай

Жители на квартал в Добрич от години страдат заради запушена канализация

Системното задръстване на канализацията и избиването на мръсните води в мазите и основите на жилищните блокове тревожат от години поданици на няколко блока в квартал Балик в Добрич . Хората споделят, че връзката им с ВиК е затруднена, само че все пак от водното сдружение неведнъж са почиствали шахтите, което обаче има резултат едвам за към месец, след което обстановката се повтаря. Домоуправителят на блок 17 Мартин Стоянов уточни, че към този момент са се уморили от решаването на казуса на парче и упорстват за проучване на канализацията в региона. 

За казуса с подкопаването на основите на жилищния блок, в който живеят, а те са подали сигнал до КЕВР, ВиК, община Добрич, омбудсмана на Р България , осведомена за случая е и прокуратурата. С част от живеещите в един от проблематичните блок през днешния ден се срещна нашият сътрудник в Добрич Мая Щърбанова. Ето какво споделиха хората с нея.
Съсед от блока е запушил най-ниската точка, от която са се наводнявали мазите на хората, само че опасенията на живеещите там са, че основите на жилищната постройка се подкопават от мръсните води.

Свързахме се и с шефа на ВиК-Добрич Тодор Гикински, който съобщи, че канализацията на проблематичните блокове е почиствана неведнъж, като са създали и снимков материал на изхвърлените в нея боклуци. По думите на Гикински, до момента в който не се прекрати тази процедура канализацията да се употребява за бунище, казусът няма по какъв начин да бъде трайно решен. От водното сдружение поеха ангажимент още през днешния ден канализацията на блок 17 да бъде почистена още веднъж. От своя страна пострадалите са безапелационни, че не изхвърлени отпадъци са повода за запушената канализация и са изпратили и тъжба до Районната прокуратура поради бездействието на институциите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР