Системното потъпкване на правата на българите на територията на Република

...
Системното потъпкване на правата на българите на територията на Република
Коментари Харесай

Илияна Йотова постави въпроса за македонските българи на най-големия форум за защита на човешките права в Европа

Системното потъпкване на правата на българите на територията на Република Северна Македония /РСМ/ бе показано по време на общия спор „ Обединени за Европа “ от българския вицепрезидент Илияна Йотова. Тя напомни пред всички участници в четвъртата среща на Съвета на Европа поредицата от случаи на експанзия против хора поради декларираната им българска еднаквост , както и приемането на специфичния закон против сдруженията .

Йотова уточни, че в РСМ съществуват черни описи на българи , които са неразрешени да влезнат на територията на страната, в това число и български евродепутат, без да има справедливи учредения за това. Това се счита за провокация към общите европейски полезности, които включват единение, взаимност и взаимно почитание . Вицепрезидентът означи, че най-опасната наклонност е разпространяването на езика на омразата към прилежаща страна , която е член на Съвета на Европа и Европейския съюз.

Вицепрезидентът още веднъж удостовери българската позиция против войната в Украйна и поддръжката за нейния суверенитет, самостоятелност и териториална целокупност, като в това време осъжда експанзията на Русия .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР