Системата за видео-арбитраж във футбола е напът да навлезе в

...
Системата за видео-арбитраж във футбола е напът да навлезе в
Коментари Харесай

В Италия готвят страхотна промяна в правилата за използване на ВАР

Системата за видео-арбитраж във футбола е напът да навлезе в първата си действителна фаза на напредък, откакто към този момент от няколко години се проваля в упоритостите за пречистване на спорта от несправедливостите. Редица клубове от италианската Серия А са внесли публично предложение към футболната федерация за основна смяна в правилника за потребление на ВАР по време на мачовете, заяви Tuttosport.

Идеята е всеки тим да има право самичък да взема решение кои обстановки да бъдат преразглеждани, както е във волейбола.

Действащите все още правила не престават да държат пострадалите настрани от правото да оспорват конфликтните обстановки, което по никакъв метод не взема решение казуса с честността и морала на съдиите.

Все повече са също поддръжниците на концепцията, че връзката сред реферите би трябвало да стане обществена, по сходство на американския футбол, тъй като в този момент просто гледаме повторения и слушаме небивалите разсъждения на коментаторите, които поясняват всяка обстановка по собствен си метод, вместо хората, които се грижат директно за спазването разпоредбите на играта, сами да аргументират решенията си. УЕФА и ФИФА поправят толкоз постоянно разпоредбите, че даже най-хубавите футболни специалисти не могат да поддържат темпото, с цел да са постоянно в крайник с нововъведенията.

Искрено се надяваме, че клубовете от Серия А ще убедят федерацията, че това е развиване в вярната посока за ВАР, с цел да може в най-скоро време всички да се фокусираме върху футбола, вместо ежеседмично да водим безсмислени диспути върху една или друга противоречива обстановка.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР