Системата “VISCAR ще улеснява контрола по паркиране в участъците със

...
Системата “VISCAR ще улеснява контрола по паркиране в участъците със
Коментари Харесай

Пилотен проект за оптимизация на паркирането

Системата “VISCAR ” ще улеснява контрола по паркиране в секторите със синя зона и ще спомогне за облекчение на трафика в града. Това стана ясно по време на конференция в постройката на община Пловдив, в която присъединяване взеха кметът Костадин Димитров и изпълнителният шеф на компания Тикси Николай Недялков.

Това е първият по рода си план в България, в основата на който ще бъдат оборудвани коли на Оперативна програма “Паркиране и репатриране “, които в действително време ще наблюдават и управляват паркираните коли. Те ще бъдат снабдени с камери, GPS, GPRS, бордови компютър и профилирана платка за изкуствен интелект, която разпознава номера и спецификациите на всеки един автомобил.

В момента тестово подобен вид инспекции се правят с автомобил на Оперативна програма “Паркиране и репатриране “, оборудван с модерната технология.

Системата ще следи дали притежателят е заплатил сполучливо престоя си посредством есемес, мобилно приложение или паркомат, и дали мястото, на което е тестван автомобилът, има публикуван пропуск, които му разрешава да спре там.
Допълнително системата ще регистрира натовареността на секторите и ще подсигурява тази информация да доближава бързо до жителите.

„ Това, което прави системата е, че изцяло транспарантно, без селекция, сканира цялата зона за доста бързо време. Проверката е изцяло автоматизирана и с равни условия за всички “, съобщи изпълнителният шеф на Тикси Николай Недялков. Той показа, че в бъдеще е допустимо системата да се развива в посока за инспекции на осъществяването на закона за придвижване по пътищата. „ В случай на нарушаване, системата ще спомага за връчването на наказателни постановления “, добави Недялков.

Кметът Костадин Димитров показа, че системата ще подкрепи работата на чиновниците на синя зона и ще бъде от голяма изгода за града.

“Подобни планове на цифровизация на общината са приоритет на управлението “, безапелационен беше той.

Директорът на Оперативна програма “Паркиране и репатриране “ Ненко Калакунов изясни, че инспекциите с автомобила се правят фрапантно по-бързо, в сравнение с е било допустимо до този миг. Той добави още, че чиновниците на общинското дружество слагат приблизително по 60 скоби дневно.

Досега интеграцията на плана не коства нищо на община Пловдив, а в бъдеще ще бъде разисквано по какъв метод ще продължи да работи системата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР