Системата на келтската дървесна астрология се различава доста от зодиакалните

...
Системата на келтската дървесна астрология се различава доста от зодиакалните
Коментари Харесай

Телците са глог, а девите – лешник

Системата на келтската дървесна астрология се разграничава много от зодиакалните знаци, за които нормално четете с голямо любознание. Този вид поверия са основана от друиди, членове на високопоставената привилегирована класа в античните келтски култури. Говори се, че келтската дървесна астрология е основана на естествената връзка, която друидите са имали със земните цикли и свещеното познание, което те имат вяра, че се съхранява от дърветата.
В културата на друидите се е считало, че дърветата крият духове и в тях са насъбрани познания и мъдрост. Дърветата символизират живота, гибелта и обновяването. Те вярвали, че качествата на децата, родени в избрани времеви изрезки, по някакъв метод наподобяват на характерностите на някои дървесни типове.В келтската астрология календарната година е разграничена на 13 елементи (или месеца). 
Бреза: „ Преодоляващият “24 декември – 20 януариТъй като това е време на зимен мрак с малко слънчева светлина, друидите считат, че бебетата Брези постоянно се протягат напред в търсене на светлина. Родените в този интервал са мощно стимулирани, мотивиращи и амбициозни. Представителите на Брезовите знаци са твърди, издръжливи, властващи, естествени водачи, очарователни и харесват да са център на внимание.
Офика: „ Мислителят “21 януари – 17 февруариРодените в този интервал са известни със своите метафизичен, визионерски мозъци, с креативност, автентичност, лека високомерност, студенина и вътрешна пристрастеност и мотивация. Тези хора са по-затворени. Предпочитат да слушат вместо да приказват. Имат красива осанка. Те може да не харесват рестриктивните мерки и конформизма, защото са ексцентрични мислители. Имат дарбата да концентрират сили и по този начин да ръководят даже най-заплетени обстановки.
Ясен: „ Магьосникът “18 февруари – 17 мартЯсенът е либерален, омагьосващ, богат на въображение, подсъзнателен, артистичен и „ вижда света в цвят “. Те могат да бъдат ненапълно мрачни, само че са доста въодушевени от природата и се любуват на изкуството, писането, науката и духовността. Някои може да ги счита за интроверти, само че в реалност те просто обичат света, който са основали за себе си. Умеят да балансират своите артистични и интелектуални страни, те са по едно и също време идеалисти и реалисти.
Елша: „ Първопроходецът “18 март – 14 априлСпоред друидите Елшите могат елементарно да намерят същинските си пътища и не се опасяват да ги следват. Те пламват и потеглят напред със пристрастеност, постоянно печелят почитатели и поддръжници. Те са очарователни и лесни за другарство, хора, които видимо могат да се схващат с всеки. Елшите постоянно са съсредоточени, уверени в себе си и не са повърхностни. Елшите не обичат да губят време. Смели са, конкурентноспособни, положителни родители и бизнесмени.
Върба: „ Наблюдателят “15 април – 12 майСпоред келтската астрология Върбите са мощно свързани с луната и са изобретателни, интуитивни, интелигентни, реалистични и търпеливи. Емоционално зрели са и интуитивни – осъзнават житейските цикли и сезони, знаят по какъв начин да се ориентират във всяка обстановка. Те обичат да натрупат познания и мемоари. Най-големият им зложелател са си те самите, защото страховете им могат да ги спрат. Ценят фамилията и могат да станат почитани учители.
Глог: „ Илюзионистът “ 13 май – 9 юниГлоговете са много скрити персони. Това, което е извън, не е напълно същото като това, което е от вътрешната страна. Те са буйни, изобретателни, любопитни, отлични слушатели, проницателни, занимателни. Визионери, без проблем виждат „ огромната картина “, само че това не постоянно е на показ за близките. Те са положителни пред аудитория – притеглят вниманието и са надарени с артистични качества.
Дъб: „ Стабилизаторът “10 юни – 7 юлиТвърди се, че родените в този времеви откъслек са мощни, грижовни, великодушни, услужливи, уверени и оптимистични. Девизът им е „ Всичко ще се подреди “. Дъбовете обичат да учат история, както и да се ровят в родовото родословие, защото изпитват огромно почитание към предците си. И за тях да са учители е подобаваща специалност. Дъбовете обичат всичко да е подредено и се любуват на възприятието за надзор, изключително когато става въпрос за личния им живот. Харесват огромни фамилии и семейства, и с наслада вземат участие в живота на своите общности.
Джел (Самодивски чемшир): „ Владетелят “8 юли – 4 августТова са благородни хора, водачи. Властването им се отдава. Харесват провокациите. Могат да се оправят с всевъзможни трудности и да изпълнят всевъзможни задания, защото са отдадени на постигането на задачите си. Обичат да се състезават, амбициозни и уверени са. Щедри, благи и елементарно привързващи се. Нещата в живота им се случват елементарно. Могат да изберат академична кариера, ерудирани са. Те са перфекционисти и нямат проблем да поемат поддържаща роля в някоя житейска обстановка, не желаят лидерската позиция непременно.
Лешник: „ Знаещият “ 5 август – 1 септемвриКелтското национално творчество споделя за тях че са естествено интелигентни, проведени, ефикасни, с богат опит. Умели в трупането и предаването на информация. Често наподобяват като „ всезнаещи “. Обръщат прекомерно внимание на детайлите, което даже може да ги докара до обсесивно-компулсивни залитания. Те се радват на всичко, обвързвано с цифри, просвета, разбори и правила за поддръжка. Те са страхотни плановици и уредници.
Лоза: „ Изравнителят “2 септември – 29 септемвриЛозите имат изменчив манталитет, така както и сезоните. Те са непредвидими и спорни персони. Понякога се прекомерно нерешителни. Това обаче им носи и преимущества, защото те могат елементарно да видят и двете страни на една обстановка. Не обичат да вършат избори и да заемат едната или другата страна, а това ги прави самостоятелни. Склонни са към промени в настроението, само че са очарователни, елегантни, с отличен усет, избират изтънчеността. 
Бръшлян: „ Оцелелият “ 30 септември – 27 октомври Бръшляновите знаци нормално са състрадателни, лоялни, даващи, помагачи, духовни, меки и харизматични. Обичат да са измежду хора. Друидите вярвали, че защото са родени по време на „ залязващо слънце “, от време на време животът наподобява по-труден за тях. А това може да ги накара да считат, че ориста им е отредила неправда. Въпреки това, Бръшлянът грациозно преодолява трудностите, защото потокът му от сила е изобилен.
Тръстика: „ Инквизиторът “ 28 октомври – 24 ноемвриКелтската астрология споделя, че Тръстиките са виртуозни в пазенето на секрети. Обичат да разгадават енигми, защото са търсачи на истината. Те постоянно ще прегледат един проблем в дълбочина. Обичат забавни истории, тъй че елементарно се увличат от злословия, интриги, кавги, митове и конспирации. Това обаче ги прави отлични публицисти, детективи, разузнавачи и така нататък За тях хората са  мистерии, които би трябвало да бъдат разкрити. Тръстиките могат да бъдат малко манипулативни, само че нормално са безвредни в дейностите си. Те имат мощно възприятие за истина и чест, и могат да бъдат ревностни.
Бъз: „ Търсачът “ 25 ноември – 23 декемвриРодените през този интервал са свободни духове и търсачи на мощни чувства. Тъй като хората Бъз се раждат във време, когато светлината е „ бързо мимолетна “, друидите вярвали, че те имат същия метод и към живота като избират да са „ в бързата лента “. Изглеждат като екстровертни, само че в реалност могат да бъдат затворени, замислени и метафизичен настроени. Хората Бъз обичат да са потребни, почтени и откровени, с наклонността да одобряват, че постоянно са прави заради интелектуалната си природа.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР