Системата е объркана. Има купчина неща, които следват по отношение

...
Системата е объркана. Има купчина неща, които следват по отношение
Коментари Харесай

Димитър Манолов обясни за договорката с правителството за медсестрите

Системата е объркана. Има купчина неща, които следват във връзка с груповия трудов контракт. Този диалог тече по някакъв чудноват метод. Това съобщи президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов.

"Видях фиш, при който от 680 лева заплата с вътрешно доплащане доближава 2000 лева Но и такава от 680 стартова, става 700. Трябва да има работещ модел ", разяснява той.

Думите му бяха по отношение на настояванията на протестиращите медицински сестри - нaвcякъдe дa ce изпълнявa зaлoжeнoтo в кoлeктивния трудoв дoгoвoр заплащане от порядъка на 900-950 лева Вчера на изключителна среща държавното управление и синдикатите се схванаха за отпущането на 9 млн.лв., които да отидат за заплати на всички медицински експерти, работещи в учебното и детското опазване на здравето.

Барикадиралите се сестри се заканват да не стопират митинга си

Министерският съвет, синдикатите и работодателите имаха единодушие и за спомагателното възнаграждение за нощен труд да стане 0,15% от минималната заплата.

На въпрос по кое време ще се усилят заплатите у нас, Манолов разяснява пред Българска национална телевизия, че няма по какъв начин да имаме толкоз ниски налози и да желаеме по-големи приходи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР