Системата BG ALERT ще има възможност да предупреждава хората у

...
Системата BG ALERT ще има възможност да предупреждава хората у
Коментари Харесай

Все още не е ясно кой и в какви случаи ще ни предупреждава със системата BG ALERT

Системата BG ALERT ще има опция да предизвестява хората у нас за заплаха в началото идната година . Това стана ясно от думите на Георги Лукарев , контрольор в Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” пред „ NOVA “.

Той посочи, че първо би трябвало да бъде приключена нормативната уредба , посредством която ще бъде регламентирано коя институция в какъв случай ще може да изпраща предупредителни известия. 

По думите му текстът им ще бъде със наличие до 600 признака дължина и ще бъде в свободна форма по преценка на изпращащия. Ще се следват положителните практики на другите страни за най-важните неща, които би трябвало да се съдържат в известието – кой го изпраща, каква е заплахата , къде тъкмо е локализирана и какво би трябвало да подхващат жителите.

Звуковата сигнализация на телефона ще бъде в порядъка на 10-15 секунди , след което ще може да има наново изпращане след към 15 минути, в случай че потребителят не е видял първото. За задачата не е належащо интернетът на телефона да бъде включен, защото известието ще идва по мобилната мрежа на операторите.

Георги Лукарев посочи, че BG ALERT няма да замести , а единствено ще добави, познатата система за ранно предизвестие и обявяване, която употребява сирени в градовете. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР