Сироп от борови иглички за подсилване на имунитета Боровите иглички,

...
Сироп от борови иглички за подсилване на имунитета Боровите иглички,
Коментари Харесай

Лечебни свойства на боровите иглички

Сироп от борови иглички за укрепване на имунитета

Боровите иглички, може би, не са най-очевидният избор в търсенето на лечебни билки, само че сиропът от тях е извънредно естествено средство за повишение на имунитета.

Витамин С е доста значим за човешката имунна система, тъй като подтиква производството на бели кръвни кафези, които се борят с възпалителните положения в организма.

Витамин С е един от най-важните съставни елементи на колагена, който е нужен за основаването на нови и регенерацията на повредените кафези в тялото. В допълнение към витамин С, боровите иглички са богати на витамин А и каротеноиди, заради което могат да оказват помощ за лекуване и облекчение на някои здравословни положения.

Лечебни свойства на боровите иглички
Продуктите от борови иглички могат да се употребяват като профилактика против настинки и грип през зимните месеци, а също и за подкрепяне на лекуването им заради регенеративните качества на колагена.

Боровите иглички съдържат дейни съставки, които подтикват отхрачването и по този метод изхвърлят секрета от дихателните пътища, което предизвиква лекуването на възпалено гърло и бронхит, а също оказват помощ за облекчение на признаците на астма.

Антисептичното деяние на етеричните масла в боровите иглички унищожава патогенните бактерии, като предотвратява разпространяването на респираторни инфекции.

Високите концентрации на витамин А и каротеноиди, работят като антиоксиданти и имат удобен резултат върху здравето на очите, предотвратявайки появяването на катаракта и недъгавост на макулата.

Витамин А също е значим за поддържането на здравето на кожата, защото неговите антиоксидантни свойства унищожават нездравословните свободни радикали и форсират регенерацията на кожните кафези, заради което продуктите от борови иглички могат да ускорят зарастването на белезите от акне и да забавят образуването на бръчки.

Приготвянето на сироп от борови иглички не изисква доста време и съставки, само че той би трябвало да отлежи 40 дни на слънце преди приложимост, което би трябвало да се има поради, когато планирате да започнете да го употребявате.

Съставки:
1 кг иглички от бор, ела или смърч
1 кг захар
1 лимон

Приготвяне:
Измийте игличките добре и ги оставете да изсъхнат.

Изсипете тъничък пласт захар на дъното на чист и изсъхнал буркан.

Отгоре разпределете пълен пласт иглички.

Редувайте пластовете до горе.

Можете също по този начин да добавите няколко резенчета лимон сред няколко пласта, в случай че желаете цитрусов мирис.

Затворете компактно буркана и го оставете на слънчево място.

През това време игличкте ще освободят смолата, от която се образува сиропът.

След 40 дни (5-6 седмици) сиропът се прецежда и се изсипва в по-малки буркани.

Съхранявайте го компактно затворен в хладилника.

Можете да го консумирате всекидневно и се предлага да приемате две до три супени лъжици през зимните месеци като предварителна защита на възпаленията на дихателните пътища.

Вижте още: Красиви кифлички с домашно сладко

Не го използвайте като добавка към чайове, тъй като горещата вода ще унищожи множеството от дейните здравословни съставки.

Може да се употребява и от деца на възраст над 1 година.

Бременните дами не би трябвало да употребяват артикули, направени от борови иглички или други вечнозелени растения, защото някои дейни съставки в тях могат да навредят на плода.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР