Сирийското правителство е използвало международно забранените касетъчни бомби в удари

...
Сирийското правителство е използвало международно забранените касетъчни бомби в удари
Коментари Харесай

Сирийската армия е използвала касетъчни бомби срещу предградие на Дамаск


Сирийското държавно управление е употребило интернационално неразрешените касетъчни бомби в удари по обсадено предградие на Дамаск под размирен надзор, съобщи правозащитната организация " Амнести интернешънъл ", представена от Асошиейтед прес.

Североизточното предградие Източна Гута е под все по-затягаща се блокада от 2013 година е към този момент е изправено пред филантропична рецесия, в това число най-високото записано ниво на недохранване от началото на спора през 2011 година Смята се, че там са блокирани към 400 000 цивилни.

" Амнести " съобщи, че минимум 10 цивилни са убити от неразрешените касетъчни бомби руско произвеждане. Организацията се опира на диалози с деятели и изследване на видеофилми и фотоси.

Според правозащитниците касетъчните бомби са почнали да се използват в Сирия, откакто Русия стартира ударите си по антиправителствени групи от септември 2015 година, отбелязва АП.

Същевременно съветникът на Организация на обединените нации за Сирия по филантропичните въпроси Ян Егеланд прикани международните сили да оказват помощ за споразумяване на евакуацията на 500 души, в това число 167 деца, от обсаденото предградие на Дамаск Източна Гута. Той съобщи, че обстановката там е " филантропичен незабавен случай ", съобщи Ройтерс.

По думите на Егеланд през последните няколко седмици са умряли девет деца, до момента в който очаквали зелена светлина от сирийското държавно управление за евакуация на болните и ранените и отвеждането им в лечебни заведения, намиращи се единствено на 45 минути път с автомобил в столицата.

" Няма никаква зона за деескалация, в тази зона за деескалация има единствено ескалация ", сподели Егеланд на конференция в Женева.

" Необходимо ни е трайно мъртвило, с цел да можем да нахраним 400 000 души, които в този момент отвън всякакво подозрение се намират в условия на филантропичен незабавен случай. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР