Сирийският президент Башар Асад разкритикува остро Франция, като я обвини

...
Сирийският президент Башар Асад разкритикува остро Франция, като я обвини
Коментари Харесай

Асад обвини Франция, че подкрепя тероризма

Сирийският президент Башар Асад разкритикува остро Франция, като я упрекна в поддръжка на тероризма и сподели, че тя няма право да приказва за мир в Сирия, съобщи Агенция Франс Прес.

Изявлението му идва броени дни след обвинявания от страна на Париж против режима в Дамаск, че е попречил последния кръг от договарянията за Сирия в Женева, които се провалиха. "Франция беше в авангарда на поддръжката за тероризма в Сирия още в първите дни на спора ", сподели през днешния ден Асад. Той засяга поддръжката на Париж за бунтовниците, които от 2011 година се борят против сирийския режим. "Онзи, който поддържа тероризма, няма правото да приказва за мир и няма даже правото да се бърка в сирийските каузи ", сподели Асад. Той сподели, че Франция няма право да дава оценки за договарянията или за каквато и да е конференция, обвързвана със Сирия.

Поредният преговорен кръг в Женева под егидата на Организация на обединените нации завърши в четвъртък без прогрес. Ден по-късно френското външно министерство разкритикува "безотговорната тактика на възпрепятстване от страна на режима " и го упрекна, че той е отказал "да се ангажира в договарянията ". Вчера френският президент Еманюел Макрон сподели, че би трябвало да се приказва с Асад, само че добави, че сирийският началник би трябвало да дава отговор за своите закононарушения. По мотив договарянията в Женева Асад сподели, че те не са довели до никакъв резултат, частично тъй като сирийската съпротива не съставлява никого, съобщи Асошиейтед прес.

На договарянията в Женева сирийската съпротива постоянно призоваваше за временен интервал в Сирия, в който Асад няма да има никаква роля - нещо, което Дамаск отхвърля даже да дискутира. На договарянията в Женева делегацията на сирийския режим отхвърля да беседва директно с представителите на опозицията и приема да приказва единствено посредством медиатора на Организация на обединените нации Стафан де Мистура. Асад похвали различните договаряния за Сирия, проведени от Русия и планувани да се състоят следващата година в Сочи, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес и АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР