Сирийският президент Башар Асад предупреди подкрепяните от САЩ кюрдски сили,

...
Сирийският президент Башар Асад предупреди подкрепяните от САЩ кюрдски сили,
Коментари Харесай

Асад заплаши бойци, подкрепяни от САЩ

Сирийският президент Башар Асад предизвести подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски сили, че няма да се поколебае да употребява мощ, с цел да си върне близо едната трета от страната, която те управляват.

„ Единственият останал проблем в Сирия е Съюз на демократичните сили “, сподели Асад пред „ Раша тудей “ в излъчено изявление, визирайки кюрдско-арабския алианс Сирийски демократични сили (СДС), който беше острието на Съединени американски щати в борбата против „ Ислямска страна “ в Сирия.

„ Пред нас са два разновидността “, обясни президентът. „ Първият – в този момент започваме да открехваме вратата за договаряния. Тъй като множеството от тях са сирийци, се допуска, че харесват страната си и не желаят да бъдат марионетки на чужденци “, уточни Асад, представен от БНР.

„ Едната алтернатива е да живее един с различен като сирийци. В противоположен случая ще прибегнем… към освобождение на тези региони със мощ “, добави той и изясни: „ Това е наша земя и е наше право и обвързване да я освободим. И американците би трябвало да изоставен, някак си те ще би трябвало да си тръгнат “.

Съюз на демократичните сили и подкрепяните от Русия сирийски държавни сили водят обособени интервенции против джихадистите в Източна Сирия, което сътвори нежна обстановка, която няколко пъти подложи на тест механизмите за отбягване на спор. Асад също така сподели, че борбата сред сили на Русия и Съединени американски щати в Сирия се разминала на косъм.

„ Бяхме покрай директен спор сред съветските сили и американските “, сподели той. „ За благополучие това бе избегнато, освен заради мъдростта на американското управление, само че и заради мъдростта на съветското управление “, добави президентът. В отговор на изказванията на Израел, че е обстрелвал в Сирия военни обекти на остарелия си зложелател Иран, Асад сподели, че в страната му има единствено ирански военни съветници, само че не и ирански войски.

„ Най-важното по тази тематика е, че при нас няма ирански войски. Не можем да ги скрием, а и не бихме се срамували да кажем, че такива има. Ние поканихме руснаците, можехме да поканим и иранците “, сподели той и добави: „ При нас има ирански офицери, които работят със сирийската войска, като ѝ оказват помощ, само че нямаме ирански войски “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР