Синпотичната комисия преглежда метеорологичните моделив търсене на лятото, но там

...
Синпотичната комисия преглежда метеорологичните моделив търсене на лятото, но там
Коментари Харесай

Още дъжд, но и слънце, нормални температури в следващите дни

Синпотичната комисия преглежда метеорологичните моделив търсене на лятото, само че там се вижда към момента пролет, дъждове, слънце и приятни температури.

Да не се ядосваме на времето извън, тоще продължи с нормалното си държание познатони от последните дни - заран с повече слънце, следебод с валежи и гръмотивици, само че основно на запад и в планините..

Това време е прелестно, стига да не ни уцели някой мощен купесто - дъждовеноблак, който да ни залее с проливен дъжд и да сътвори проблеми. Както това се случи в последните дни на разнообразни места в страната. Това е типично време за този интервал на годината и в него няма нищо извънредно.

Възможни са такива проявяване на времето и в идващите няколко дни, основно в събота и неделя.

Зарадиатмосферната циркулация над Европа, Балканите резервират потенциалза развиване на гръмотевични стихии с превалявания и в идващите дни, въпреки че на изток тези процеси ще бъдат по-скоро изключение.

До средата на идната седмица на запад чакаме дапревалява с гръмотевици, само че след 7 - 8 юни ще настъпи известна стабилизация и тези събитие ще бъдат по-скоро изключение, в сравнение с предписание.

Най-общо казано на запад и в планинските региони вероятността за превалявания е много по-голяма, в сравнение с в равнинните елементи на страната и на изток от средата на идната седмица.

В идните два почивни дни обаче ще има условия за превалявания, проливни тук-там, увеличаване напразно, гръмотевици, даже градушки. Следете краткосрочните прогнози на НИХМ, с цел да сте осведомени къде се чакат тези неподходящи феномени.

До средата на месец юни евентуално няма да настъпи основна смяна на времето, в интервала след седми юни, за няколко дни, ще е по-стабилно, с доста слънце и малко превалявания, само че към средата на месеца, част от моделите предвиждат отновода сесъздадат условияза валежис гръмотевици.

Що се отнася до температури те остават без основна смяна - най-високите ще са от 25 до 30 градуса, а по високите западни полета и в Софийско до 23 - 25 гадуса. Възможно е в столицата да има и дни с температури даже малко под 20 градуса.

В това отношение сме късметлии, тъй като на хоризонта към момента не се виждат типичните летни жеги и това е добра вест.

Май приключи като втория най-хладен май в региона на София за последните 20 години, като средноденонощната температура се откри на 13,5 градуса.

Да забележим по какъв начин ще приключи юни.

Световната приземна температура се увеличи до 14,2 градуса, което е изцяло всекидневно, тъй като в Северното полукълбо наближаваме лятото и защото има доста земя, а по-малко открита вода, температурата може да се увеличи още. Ще забележим.

Ледът в Северния ледовит океан е на едно положително равнище сега 12 млн. 200 хиляди кв. км - повече лед има в сравнение с в годинитеслед 2015. Дори толкоз колкото е бил през 2004 година по това време, тъй че слабото затоплянене се отразява значително на ледав Северния ледовит океан.

Не такава обаче е обстановката в Южния океан, към Антарктида, където стартира същинската зима и ледът нараства към ледения континент. В този момант, при започване на юни, той е на най-ниското си равнище, откогато се водят постоянни наблюдения - към 9 млн. 200 хиляди кв. километра. Това е много по-ниско равнище от нормалното. По това време на годината там ледът е всекидневно към 12 млн. кв. км. Но сходна флуктоация си има аргументи, припомняме, че единствено преди две години ледът там бе на рекордно високо равнище, откогато се водят наблюдения.

В Атлантика стартира сезонътна ураганите и две тропически стихии се развитат там. Засега няма заплаха за обитаеми крайбрежия. Американците настояват, че тази година сезонът на ураганите ще бъде естествен, нито доста мощен, нито доста слаб.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР