Синовете не отговарят за бащите си, но бащите отговарят за

...
Синовете не отговарят за бащите си, но бащите отговарят за
Коментари Харесай

Децата на политиците: историята със сина на Радев

Синовете не дават отговор за бащите си, само че бащите дават отговор за синовете си. Политиците постоянно желаят да управляват, а хората постоянно желаят да нахлуят оттатък границата на персоналното.

Тези постулати са ни известни, а една преживелица от последните дни сподели, че в предизборното съревнование всичко е разрешено и всичко влиза в политическа приложимост - дори и децата. Става дума за сюжета с малолетния наследник на президента Румен Радев, взел участие дружно с 13 други младежи в ваучър, при който бил нарушен публичният ред и се наложила намесата на полицията.

" Оставете децата на мира "

Управляващите спомагаха новината за назования поименно 17-годишен младеж бързо да излезе в избрана медия, след което услужливо я удостовери и здравният министър Костадин Ангелов. Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски пък заяви, че младежите са разпитани и казусът ще бъде докладван на прокуратурата. В същото време реакцията на президента Румен Радев беше много спорна, откакто от " Дондуков " 2 на първо време излязоха с прессъобщение, в което отхвърлиха и задържането, и присъединяване на президентския наследник в празненството.

Премиерът Бойко Борисов, пред чийто дом в Банкя през уикенда се изсипаха група протестиращи, влезе в обичаната си роля на умен ментор. " Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна акция. Има граници, които не би трябвало да се минават. Днес за следващ път " пазителите на демокрацията " тормозят най-нагло децата ми, и то в техния дом. Нито те, нито синът на президента заслужават сходен тормоз ", съобщи Борисов. Това доста припомня за насоките, чути в един диалог с глас като на Борисов: " От тебе би трябвало да прозвучи, че макар вчерашния му (на президента, б.а.) звук и нелепости, аз още веднъж съм бил държавнически. (...) Отново съм бил по-мъдрият ". Вчерашната премиерска " мъдрост " президентът дефинира като " спектакъл за наивници ", само че също уточни, че не приема " да се намесват фамилиите и да бъдат преследвани в тази борба, която се води ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР