Синовете на малтийската блогърка и журналистка Дафне Каруана Галиция, убита

...
Синовете на малтийската блогърка и журналистка Дафне Каруана Галиция, убита
Коментари Харесай

Синовете на убита малтийска блогърка: Премиерът Джоузеф Мускат да хвърли оставка

Синовете на малтийската блогърка и журналистка Дафне Каруана Галиция, убита при детонация на сложена в колата й бомба, желаеха оставката на премиера Джоузеф Мускат, предадоха ДПА и Агенция Франс Прес.

Матю, Ендрю и Пол Каруана Галиция отхвърлиха препоръчаната от Мускат премия за откриването на убийците, която съгласно тях възлиза на един милион евро. Тримата обявиха в злобен пост във Facebook, че министър председателят би трябвало да покаже политическа отговорност и да се отдръпна.

"Подай оставка, тъй като гледаше по какъв начин се заражда общество, доминирано от страха, недоверието, престъпността и корупцията ", написаха тримата синове, обръщайки се към Мускат. "Подай оставка, тъй като работеше да съсипеш финансово майка ни и я дехуманизира толкоз брутално и дейно, че към този момент не се усещаше спокойна да върви по улиците ", прибавят те в поста, оповестен на Фейсбук страницата на Матю и подписан и от тримата.

"Ние не се интересуваме от правосъдна присъда, която единствено разрешава на виновните лица в държавното управление, облагодетелствали се от убийството на майка ни, да извърнат тил и да заявят, че е била получена правдивост ", подчертаха тримата. "Според тях "справедливост ще има единствено, когато това, за което се бореше майка ни - политическа отговорност, честност в публичния живот, отворено и свободно общество - размени сегашната обезверена обстановка ", обявиха те. Освен това синовете на Каруана Галиция желаеха да бъдат заменени шефа на полицията и основния прокурор.

Мускат, който отлетя тази заран за Европейския съвет в Брюксел, съобщи пред Народното събрание, че би било безконтролно да подаде оставка сега. По-рано той прикани убийците на журналистака да бъдат открити и осъдени с цяата суровост на закона.

Полицията счита, че в бомбата е бил употребен пластичният експлозив "Семтекс ". Съдейки по вредите по колата, в нея е бил подложен към половин кг от експлозива - също като количеството, употребявано за свалянето на самолета на "Пан ам " над Локърби през 1988 година, напомня ДПА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР