Singer Pink ще раздаде 2000 безплатни копия на книги, които

...
Singer Pink ще раздаде 2000 безплатни копия на книги, които
Коментари Харесай

Pink: Певицата ще раздаде 2000 „забранени“ книги на концерти във Флорида

Singer Pink ще раздаде 2000 безвъзмездни копия на книги, които са били „ неразрешени “ от някои учебни заведения в Флорида на почитателите на концертите й в Маями тази седмица.

Звездата влезе в разногласието за това, че някои библиотеки и класни стаи отстраняват книги със полово наличие или полови тематики, полова еднаквост и раса.

" Това е объркващо, вбесяващо е, това е цензура ", сподели тя.

Властите във Флорида споделят, че желаят да лимитират несъответствуващите и нездравословни материали, само че че не не разрешават книгите.

Pink сплоти сили с Pen America, акция, която твърди, че пази свободата на изложение на създателите.

Тя споделя, че Флорида е имала повече книги, неразрешени от всеки различен американски щат, което съставлява повече от 40% от всички документирани образци.

Авторът Блум, угрижен за нетолерантността в Съединени американски щати, учебното заведение в Маями лимитира достъпа до поемата на Аманда Горман. Защо някои книги са неразрешени в Съединени американски щати?

" Книгите са имали специфична наслада за мен от времето, когато бях дете, и по тази причина не искам да заставам и да виждам, до момента в който книгите са неразрешени от учебните заведения “, сподели Пинк в изказване, оповестено от групата.

" Особено омразно е да видиш по какъв начин управляващите се прицелват в книги за раса и расизъм и против ЛГБТК създатели и цветнокожи.

" Направихме толкоз доста крачки към равенството в тази страна и никой не би трябвало да желае да види този прогрес извърнат. "

Копия от четири книги, за които Pen America споделя, че са се появили в неговия Индекс на неразрешените книги, ще бъдат раздадени на нейните изложения в Маями във вторник и в близкия Sunrise в сряда. Те са:

Възлюбена от Тони Морисън - премия Пулицър- печелившият разказ от 1987 година за ужасите и наследството на робството е „ неразрешен “ от девет учебни региона на Флорида, споделя Pen America Семейната книга от Тод Пар – детска брошура с картинки за разнообразни фамилии, в това число еднополови родители, е в листата в три региона The Hill We Изкачване от Аманда Горман - стихотворението, написано за встъпването в служба на президента Джо Байдън, беше преместено от началната библиотека в частта на междинното учебно заведение в учебно заведение в Маями. Момичетата, които кодират от Решма Сауджани - съгласно известията беше краткотрайно отстранено от регион в Пенсилвания предходната година, само че не се появява в настоящия лист на Pen America

Почти половината учебни квартали във Флорида са имали „ случаи на възбрана на книги “, съгласно Pen America. В Съединени американски щати премахването на учебници е повишено с една трета през миналата година, се споделя в известието., до момента в който губернаторът Рон ДеСантис назова концепцията за възбрана „ машинация “. Той сподели, че желае просветителна система, която е „ без сексуализиране и нездравословни материали, които не са подобаващи за възрастта “.

Той сподели по-рано тази година: „ Излагането измамата със „ възбрана на книги “ е значима, тъй като разкрива, че някои се пробват да употребяват нашите учебни заведения за индоктриниране.

" Във Флорида, нецензурен и несъответствуващи материали, които са били прокрадени в нашите класни стаи и библиотеки, с цел да сексуализираме учениците си, нарушаваме нашите държавни просветителни стандарти. "

През март комисарят по образованието на Флорида Мани Диас младши написа в Туитър: „ Студентите би трябвало да харчат времето си в учебно заведение, с цел да учат съществени университетски предмети, а не да бъдат насилвани с радикална джендър и полова идеология. "

Училищните региони, които са премахнали учебниците, цитират скорошни държавни закони, в това число един, наименуван " Не казвай гей законопроект ", който споделя, че децата не би трябвало да бъдат обучавани за полова ориентировка или полова еднаквост. книгите би трябвало да са подобаващи за възрастта, да не съдържат порнография и да дават отговор на потребностите на учениците. Те би трябвало да бъдат утвърдени от експерт, минал образование от Министерството на образованието, като родителите имат повече пълномощия да изискат премахване.

Друг закон, въведен през 2022 година, да не разрешаваме на „ крайнолевия разсънен дневен ред “ да „ превземе нашите учебни заведения и работни места “, когато преподаваме въпроси, свързани с расата, сподели господин ДеСантис.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР