Сингапур и страните от Югоизточна Азия са ключови търговски партньори,

...
Сингапур и страните от Югоизточна Азия са ключови търговски партньори,
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: България и Сингапур могат да си сътрудничат в търговията, енергетиката и туризма

" Сингапур и страните от Югоизточна Азия са основни търговски сътрудници, снабдители на услуги, производители и превозвачи. Те са връзката сред Азия и останалия свят. България има капацитет да задълбочи връзките със Сингапур в региона на енергетиката, търговията, туризма и образованието. "

Това сподели евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова. Тя посети Сингапур с делегацията от Европейския парламент.

Цветелина Пенкова означи, че за последните три години Народното събрание в Сингапур е актуализирал бюджета 10 пъти, с цел да се подсигурява, че задоволително средства доближават до най-нуждаещите се и до дребните и междинни предприятия, които са наранени от Ковид и от актуалната международна икономическа рецесия.

Сингапур следи в елементи европейските законодателства и се стреми да построява сходна законодателна рамка в страната, изключително в областта на дигитализацията, отбраната на данни, зелените и енергийни политики на Съюза.

Евродепутатът посочи, че в Сингапур се намира второто по величина пристанище в света. Страната доближава забележителен стопански напредък за по-малко от 60 години, с помощта на международната търговия и глобализация. Сингапур слага сериозен акцент в развиването на комерсиалните си връзки с Европейски Съюз.

След формалната стратегия на делегацията на Европейския парламент Пенкова организира срещи с представилите на енергийния бранш в Сингапур. С създателя на Центъра за стратегически енергийни запаси Цветелина Пенкова беседва за бъдещето на нуклеарния бранш и новите технологии в сферата. Ядрената енергетика е опция за Сингапур и Пенкова разяснява, че съдействията в тази сфера сред Европейски Съюз и Сингапур и България и Сингапур е основно. Пенкова показа:

„ България има сериозна експертиза и кадрови капацитет в нуклеарния бранш, което дава опция за развиване на съдействие сред двете страни в тази посока “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР