Синдромът на поликистозните яйчници е често срещано състояние при жените.

...
Синдромът на поликистозните яйчници е често срещано състояние при жените.
Коментари Харесай

Поликистозни яйчници – натурален подход


Синдромът на поликистозните яйчници е постоянно срещано положение при дамите. Той е обвързван с ендокринен дисбаланс и признаци като неточен цикъл, акне, Постановление на Министерски съвет, повишаване на килограми, косопад, нараснало окосмяване, голям брой кисти в яйчниците, инсулинова устойчивост и/или диабет вид 2, главоболие, сънна апнея и постоянно неплодородие.

Може да се прояви по разнообразни способи при всяка жена с по-малко или повече признаци, с съществуване на кисти или не. Важно е да се работи с добър експерт и да се потърсят натурални решения като смяна в диетата, билкови препарати, хомеопатия, които могат доста да облекчат положението.

Какъв е методът освен това заболяване?

1. Правилно тестване

Важно е да се направи изцяло проучване на хормоните, с цел да се види къде тъкмо е несъответствието. При някои дами има повишение на мъжките полови хормони, което води до акне, повишаване на кг в талията, нараснало окосмяване на лицето. При други може да има естрогенно доминиране – нараснали естрогени и намален прогестерон, освен това има нескончаем менструален цикъл, мощни крампи, натоварен Постановление на Министерски съвет и неплодородие.

Добре е да се изследват равнищата на естрогена, прогестерон, тестостерон, ДХЕА, антимюлеров хормон. Може да се изследват и хормоните на щитовидната жлеза и инсулина, тъй като постоянно дружно със синдрома на поликистозните яйчници има и хипотироидизъм и инсулинова устойчивост.

2.

Противовъзпалителна диета


Диетата оказва въздействие на хормоните. Важно е да се понижи възпалението в организма и да се понижат фрапантно артикули като глутен, млечни артикули, рафинирани растителни масла, захар, модифицирани храни. В същото време да се усили приема на органични, богати на фибри храни като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, потребни мазнини и диетични меса. Могат да се включат балансиращи храни и питиета за хормоните като чай от мента, канела, ябълков оцет, костен бульон, колаген, билков чай, адаптогенни гъби.

Свързани публикации.. 6 аргументи за автоимунен тиреоидит на Хашимото 2 Ползи от лекуване с хомеопатия 0

3.

Хормоно-балансиращи билки и добавки


В взаимозависимост от признаците на поликистозни яйчници могат да се включат разнообразни билки, витамини и минерали, които имат отношение към хормоналния баланс. Някои от тях са витамин Д, магнезий, витекс, масло от вечерна иглика, инозитол, мака, дииндолил метан.

4. Спортуване с мярка

Спортуването повече от един час или даже тичането, може да изтощи надбъбречните жлези. Повишените равнища на кортизола (хормона на стреса) могат да нарушат равнищата и на други хормони. Затова вместо продължителни, натоварващи тренировки няколко пъти седмично е по-добре по-кратки ежедневни тренировки по 15-30 минути. Подходящи са дългите разходки, йогата.

Други способи за поддръжка на надбъбречните жлези са техниките за медитация, солните бани, масаж, четене, време всеки ден на слънце за витамин Д, по-малко кофеин и алкохол.

5. Отървете се от токсичните артикули, които въздействат на хормоните

Има значение какво слагаме върху тялото си, освен храната е значима. Повечето козметични артикули съдържат тонове химикали, които потвърдено предизвикват рак, астма, алергии, невротоксичност и хормонален дисбаланс (вкл. безплодие).

В лекуването на поликистоза както и всеки хормонален дисбаланс е значимо да премахнем всички токсични артикули от козметиката и дома, т.к. те съдържат наподобяващи естрогена съставки, които способстват за естрогенова доминация.

Изхвърлете продуктите за кожа, грим, персонална хигиена, разчистване, пране и ги заменете с екологични, с чисти масла, етерични масла. Може сами да си извършите доста артикули за персонална грижа.

6. Баланс на инсулина

Инсулиновата устойчивост е различен чест проблем при поликистозните яйчници. Когато кръвната захар е висока има риск от развиване на диабет вид 2. Важно е да се отстранен рафинираните въглехидрати и захарта от храненето и да се употребяват повече фибри, потребни мазнини и протеини. Храненето на избрани шпации също е значимо за баланс на кръвната захар.

7.

Хомеопатия


Хомеопатията е безвреден и благонадежден способ за облекчение и повлияване на синдрома на поликистозните яйчници. Лекарствата за избор са доста и се избира най-подходящото средство според от признаците на пациента от експерт по класическа хомеопатия.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР