Синдикатите на МВР категорично подкрепят служителите на Министерството на вътрешните

...
Синдикатите на МВР категорично подкрепят служителите на Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

Синдикатите на МВР подкрепиха полицаите, но признават за някои грешки

Синдикатите на Министерство на вътрешните работи изрично поддържат чиновниците на Министерството на вътрешните работи, и акцентират, че ведомството е призвано да охранява публичния ред и собствеността на жителите. Това се споделя в позиция на СФСМВР.

„ Отхвърляме опитите тези старания на сътрудниците да се употребяват за политически цели и дейностите им по преодоляване на експанзията, при извършения през вчерашния ден митинг на футболни почитатели, да бъдат представяни като упражнено полицейско принуждение ”, написа в мнението на браншовата организация. Те са безапелационни, че напрежението митингите е ескалирало, както стана видно от директните телевизионни включвания. „ Ситуацията следваше да бъде овладяна и няма полицейски сили по света, които да седят безучастни в такава обстановка ”, се споделя в мнението.

От Синдиката разказват дейностите на някои крайни протестиращи, които хвърляха бутилки, камъни и бомбички и настояват, че е неуместно ответните дейности на полицията да се показват като акт на принуда от законните представители на Държавата.

Въпреки поддръжката си към полицията, от организацията признават, че обособени служители на реда са позволили неточности или непозволени дейности, само че това би трябвало да се ревизира и потвърждава като се носи и планувана в закон отговорност.

„ Омръзна ни да сме отговорни. Адресатът на вчерашния яд е явен на всички и той не е измежду нас. Не одобряваме да бъдем жертвата на непознати неточности, гръмоотвод за публичното неодобрение от несъответстваща реалност ”, приключва позицията на синдикатите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР