Синдикатите на “Лукойл решават дали да блокират магистрала “Тракия. Координационният съвет

...
Синдикатите на “Лукойл решават дали да блокират магистрала “Тракия.
Координационният съвет
Коментари Харесай

Синдикатите на “Лукойл” решават дали да блокират магистрала “Тракия”

Синдикатите на “Лукойл ” вземат решение дали да блокират автомагистрала “Тракия ”.

Координационният съвет на синдикатите в бургаската рафинерия “Лукойл ” ще се събере в понеделник. На съвета те ще решат дали членовете им да излязат на митинг и да блокират автомагистрала “Тракия ”.

Поводите са два. Първият е редстоящото по-ранно прекъсване на дерогацията, която позволява на “Нефтохим Лукойл ” да работи с съветски нефт. Втората причина са слуховете, че рафинерията се продава
Преди месец синдикатите в бургаската рафинерия разпространиха отворено писмо до всички институции, че идното прекъсване на дерогацията ще увеличи цените на горивата. Това ще докара до повишение на инфлацията, напомнят от “24 часа “.

Наскоро депутатът от ГЕРБ Делян Добрев съобщи, че тяхната парламентарна група внася предложение за прекъсване на дерогацията от 1 ноември 2023-а, а не както бе признато от 1 октомври 2024 година По-рано довечера пък той беше първият, който загатна за вероятен митинг на синдикатите.

„ На „ Лукойл ” хранилката е прекомерно огромна. Свидетел съм на това по какъв начин „ Лукойл ” в три следващи Народното събрание си намираше болшинство ”, съобщи Добрев. “Какво печели народът от съветския петрол? 3 милиарда $ пращаме на режима на Путин. Уралският петрол е с високо наличие на сяра. Затова, когато си заредим автомобила в чужбина, то е доста по-добро от това в България. Потребителят ще завоюва от това, че горивото му ще е по-качествено. ”

В неделя водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че в понеделник ще има среща в Народното събрание на водачите на парламентарни групи, които да обсъдят идното прекъсване на дерогацията.

“Разбрах, че ще имаме среща на следващия ден за „ Лукойл “. Прокрадва се, че дерогацията ще усили цените. Страшен боязън. Защото ще предложим след седмица да няма дерогация. Нашето държавно управление, прави ли ви усещане, че не прави нищо против „ Лукойл “. От него до момента са излезли от джобовете ни 3 милиарда $. Парламентарната ми група към този момент стартира да не ме слуша. Нещата и в бюджета не са добре, приходите ”, уточни водачът на ГЕРБ.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР