Синдикатите и представители на ГЕРБ се срещнаха в Народното събрание,

...
Синдикатите и представители на ГЕРБ се срещнаха в Народното събрание,
Коментари Харесай

ГЕРБ прекрояват Плана. Делян Добрев: Със счупените яйца да направим омлет

Синдикатите и представители на ГЕРБ се срещнаха в Народното събрание, с цел да обсъдят бъдещето на въглищните централи.

 

Формацията на Бойко Борисов има решение по какъв начин централите да не се затворят през 2025, стана ясно от думите на Делян Добрев.

 

Герберите желаят Министерски съвет да се задължи да промени Плана за възобновяване в частта Енергетика.

 

Ресорният министър и вицепремиерът по европейските фондове би трябвало да договорят отпадане на уговорката за понижаване на въглеродните излъчвания със съответния %. До 2038 година централите да работят без ограничавания за понижаване на излъчванията.

Другите промени касаят плана с батериите, като концепцията, по думите на Добрев, е със счупени яйца да направи омлет. Схемата би трябвало да е налична за бизнеса посредством грантове. Корекции да има и за ВЕИ-та.

Президентът на КСНБ Пламен Димитров желае сходно решение да види бял свят и упорства Министерски съвет да бъде длъжен да следва тази линия за националния ни интерес. Синдикати и работодатели нямаме разминаване по тази тематика, посочи той. Знаем, че е мъчно, само че би трябвало да се подсигурява осъществяването на уговорката на Народно събрание, счита синдикалист номер едно. Синдикатите обмислят дали да не се сезира основния прокурор за ПВУ и за какво не е изпълнено решението на Народно събрание от януари 2020 година.

Иначе синдикатите не слагат под подозрение, че би трябвало да се изпълнят уговорките към Европейска комисия за понижаване на излъчванията. Спешно е да се подсигурява животът на въглищните централи, съгласно Пламен Димитров. Димитър Манолов от КТ " Подкрепа " е удовлетворен, че не би трябвало да изяснява на депутатите " кино лентата на Тарантино, в който се намираме ".

ГЕРБ оферират още промени и в региона на потреблението на геотермална вода за произвеждане на електрическа сила.

Към срещата на представители на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили със синдикатите за въглищните централи, на която от партията показаха предложение за опазване на въглищните централи, се причислиха и представители на " Продължаваме промяната ". Участието им в срещата мина без изявления и спокойно. Представителите на " Продължаваме промяната " в лицето на депутатите Радослав Рибарски и Радослав Василв желаеха плана на решение на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, с цел да се срещнат с него.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР