Синдикатът, представляващ пилотите на Райънеър (Ryanair) в Ирландия обяви късно

...
Синдикатът, представляващ пилотите на Райънеър (Ryanair) в Ирландия обяви късно
Коментари Харесай

Синдикатът на ирландските пилоти на "Райънеър" оттегли призива си за стачка

Синдикатът, представляващ водачите на " Райънеър " (Ryanair) в Ирландия разгласи късно нощес, че отдръпва апела си за стачка, откакто управлението на нискобюджетния авиопревозвач е приело да стартира договаряния по настояванията на водачите, предадоха " Ройтерс " и " Франс прес ", представени от Българска телеграфна агенция.

В петък ирландската самолетна компания одобри да признае синдикати на работещите за нея чиновници за първи път, откакто водачите й в Ирландия, Англия, Германия, Италия, Испания и Португалия заплашиха със стачки с приближаването на ваканциите в края на годината.

В събота управлението на " Райънеър " заяви, че е готово да се срещне във вторник, 19 декември, което е в навечерието на плануваната стачка в Ирландия, с представители на " Импакт ", синдиката, защитаващ правата на ирландските водачи.

Първоначално " Импакт " разгласи, че не може да преразгледа апела си за стачката преди срещата, само че по-късно, в ново официално съобщение, заяви, че го отдръпва.

" Синдикатът одобри да се срещне с управлението във вторник вечерта, само че е подготвен за среща и по-рано ", съобщи негов представител.

Призивът за стачка бе подсилен от 94 на 100 от водачите, които са наети от " Райънеър " непосредствено в Ирландия. Мнозинството водачи, които работят за компанията в Ирландия обаче не се наемат директно от " Райънеър ", посочи " Франс прес ".

Във Англия синдикатът " Балпа " одобри да бъде приет като профсъюзна организация, представляваща водачите на " Райънеър " в Обединеното кралство, при изискване че Британският конгрес на профсъюзите участва на договарянията.

Съобщението на " Райънеър " от петък стана причина и водачите от италианския профсъюз " Анрас " и португалския СПАК да отдръпват апела за стачка.

Пилотите на " Райънеър " в Германия предвиждаха да разгласят стачка по време на празниците и локалният профсъюз съобщи, че в този момент е време компанията да потвърди, че желанията й са съществени.

В Испания не бяха планувани протестни дейности на водачите, само че синдикатите на наземния личен състав не изключиха да има такива на 30 декември.

В петък представител на ирландската самолетна компания заяви, че тя ще разгласява през днешния ден, 18 декември, проект за деяние в изключителни обстановки за да бъдат минимализирани последствията от възможни от стачки.

Протестът е поради настоявания да се промени цялата система на контракти и групово договаряне, която съгласно водачите дава прекалено много власт на управлението. Пилотите настояват, че европейската компания с най-вече превозени пасажери изпитва дефицит на екипажи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР